FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Vittoria poprvé v čele!

FBC Vittoria South Town

Grandslam – takto byl turnaj, konaný 22.1. na Radlicích označen již dlouho před jeho počátkem. Vittoria South Town se zde totiž měla utkat s oběma přímými konkurenty o čelo tabulky. Našimi soupeři byli postupně celky Wildcats a Tatran Sedlčany.

Ondřej Novotný | 1/26/2011 4:46:16 PM | Zobrazeno: 2208x | Sekce: Report

Veleduležitý turnaj nezacal pro tým Vittorie vubec štastne. Nehlede na to, že nám mela chybet brankárská jednicka Pepa Stejskal, tak necelé tri hodiny pred úvodním buly prvního utkání proti Wildcats se omluvil i jeho dnešní náhradník Dominik Jirák. Místo soustredení se na obe veleduležitá utkání jsme tedy museli shánet náhradu. Trn z paty nám vytrhl druhý náhradník Adam Cabla, který sbalil svých pár švestek a hned se vydal na cestu do Prahy.


Pred prvním utkáním vládla dobrá nálada, ovšem ve vzduchu bylo cítit napetí, které se od takto duležitých zápasu ocekává. Jen nekterí, fyzicky i mentálne poškozeni po jakési „povedené pátecní akcí“, si z niceho hlavu nedelali a meli hodne problému sami se sebou:-) Krátce po pul jedenácté urcil, po zranení zotavující se, Petr Hovorka (té doby týmový trenér) sestavu a mohlo se jít do utkání. V nem si svuj debut v dresu VST odbyla nová akvizice do útoku a známý bežkar David Wurst. Hned nekolik prvních strídání nasvedcovalo tomu, že by se mohlo jednat o vyrovnaný zápas s mnoha soubji ve stredním pásmu. Bohužel, po florbalové stránce lepší, souper se v první tretine trefil hned dvakrát a to pomerne štastne/nechytatelne. Pokud si brankár Cabla choval ve svých šibenicích pavouky pro štestí, tak po první tretine již nebyla po této faune ani památka.


Nepríliš kvalitní a bojovný výkon ze druhé poloviny první tretiny se bohužel prenesl i do celé druhé a i na zacátek té tretí. Vittoria si nedokázala v podstate vypracovat souvislejší tlak a souperovu branku ohrožovala jen sporadicky. Za následek to melo navýšení skóre z pohledu Wildcats již na 4-0. I pres velmi slušný výkon tak Adam nezažíval zrovna povedený debut v brance pro letošní sezonu. Vcelku jasnou porážku dokázal zmírnit tesne pred koncem Kuba Reichmann za asistence jakési cásti tela kolegy z útoku Jakuba Boucka. Prohra 4-1 mrzela ovšem pouze chvíli. Favoriti z Wildcats nezvládli utkání s nevyzpytatelným Pragsportem a jejich prohra nás tak postavila do jasné situace – pokud porazíme vedoucí celek tabulky Sedlcany B, tak bude naše prohra cástecne zapomenuta.


S tímto vedomím jsme také vstoupili do utkání a bylo se na co dívat. Naši fanoušci, kterých se na druhé utkání sešlo celých (tuším) pet, videli bojovný výkon obou celku i s nekolika provokacemi, které k tomu neodmyslitelne patrí:-) První branku se povedlo vstrelit Jihomeštanum, když se obránce Novotný trefil ze standardní situace po hre ve výskoku jednoho ze sedlcanských. Do první prestávky se již nic duležitého nestalo, a tak Vittoria vstupovala do druhého dejství o gól lépe naladena. Rozdíl v nálade se promítl i do dení na hrišti. Hráci VST byli o poznání aktivnejší a chteli pridat 2. branku. Ovšem jediný, kdo rozvlnil sítku, byli hráci Sedlcan a o všem tedy mela rozhodnout až tretí tretina. Neubehly ani 3 minuty a rozjela se klícová akce zápasu. Novotný s Kašparem vtrhli do otevrené obrany soupere a po vzájemné kombinaci strílel druhý jmenovaný do prázdné brány -2:1! Smele se to dalo oznacit za rozhodující moment celého zápasu. Bojovný a týmový výkon Jihomeštanu byl podporen i fantasticky chytajícím Cablou, který zneškodnil nekolik tutovek souperu a položil tak základy uklidnující brance Petra Dundy na 3-1. V posledních ctyrech minutách se sedlcanští vrhli do zbesilého útoku, ale obrana VST, až na nekolik málo chyb, odolávala. Všichni již oslavovali výhru nad lídrem v pomeru 3-1, ale obránce Modrý se postaral o velmi kuriózní vlastní branku v case 36:00, cili se záverecnou sirénou. Ani toto nemohlo zkazit dobrou náladu po výhre, naopak v následujících nekolika dnech bude levý bek tercem mnoha vtipu na svoji adresu:-)


3 body ze 6 možných a velmi neocekávané výsledky hlavních konkurentu znamenaly posun Vittorie South Town na celo své divize. Další vystoupení našeho klubu se odehraje ve sportovní hale v Sedlcanech 12.2.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES