FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Mistři !!!

Oslavy titulu

Vittoria South Town je mistrem soutěže PH+SČ soutěž mužů a postupuje do vyšší soutěže.

Petr Hovorka | 5/2/2011 11:38:51 AM | Zobrazeno: 2416x | Sekce: Report

O mistrovských oslavách rozhodl poslední turnaj sezóny, který se hrál na Dekance. Ve hre o titul pred ním byla už jen dve mužstva - VST a Wildcats.

Naši souperi nastoupili ke svému utkání pred námi a jasne v nem zvítezili nad Pragsport 7:1. Rada byla teda na hrácích VST, které cekalo utkání proti Sedlcanum.

VST - Sedlcany 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)



Jihomeštanum do kompletní sestavy chybeli tri hráci - Zdenek Chlupác, Jakub Reichmann a Vojta Kašpar.

Presto VST nastoupila v silné sestave se ctyrmi obránci a sedmi útocníky.

Bylo jasné, že od zacátku vyrovnané utkání muže rozhodnout první gól. Ten se podarilo vstrelit Sedlcanum,ale hned za chvíli vyrovnal Pokorný a uklidnil tak VST.

Ve druhé tretine meli navíc hráci VST, což potvrdil vedoucím gólem Petr Dunda, který se prosadil strelou z první od mantinelu. "Udelal jsem presne to, co jsme trénovali na tréninku," komentoval nejlepší strelec týmu svou trefu. Tesne pred druhou sirénou ale Sedlcany vyrovnali na 2:2 a utkání tak bylo znovu otevrené.

Zacátek tretí tretiny snad navíc hur zacít nemohl. Hned z prvního útoku se Sedlcany dostali do vedení 3:2 a na hokejky hrácu VST se zacala lepit nervozita. Mistrovský titul se v tu chvíli zdál být na hony vzdálený.

Ctyri minuty pred koncem se ale svým nejduležitejším gólem za VST prosadil David Wurst a bylo vyrovnáno 3:3. Tento stav už VST stacil k ponechání si mistrovského scénare ve svých rukou. Jenže Sedlcany se o minutu pozdeji dopustili faulu a nabízenou presilovkou VST nepohrdla, když se parádne z dálky trefil Ondrej Novotný a Vittorii zajistil vítezství 4:3. Situace tak byla jasná. Pokud VST v posledním utkání získá alespon bod, nemusí se již na nikoho ohlížet.

Ješte pred ním však ke svému poslednímu utkání nastoupili hráci Wildcats, kterí prekvapive podlehli skvele hrající Príbrami 1:3. Vittoria South Town se v tu chvíli stala jistým mistrem souteže !

Pragsport - VST 3:5 (0:0, 0:1, 3:4)



Presto nebo spíš práve proto hráci VST poslední zápas nepodcenili. Na Dekanku se navíc dostavili i další dva hráci mužstva a VST tak nastoupila v nejvyšším poctu hrácu, v jakém kdy nastoupila - brankár, dva obranné páry a tri útocné trojice.

Zápas s Pragsportem byl dlouho vyrovnaný, oba týmy vycházely ze soustredených obran a jistí byli i oba brankári. První gól tak padl až v poslední minute druhé tretiny, kdy se prosadil Petr Dunda.

VST hrála v zápase celkem ctyri presilovky a nakonec tu poslední z nich využila, když se ve 27. minute dorážkou z predbrankového prostoru prosadil Petr Hovorka. Zanedlouho jsme si vybrali slabší chvilku, když jsme smolne inkasovali. S odpovedí a hned dvojitou prišel Petr Dunda a ctyri minuty pred koncem svítil stav 4:1 pro VST.

Na záverecné minuty nastoupil do útoku jinak defenzivní specialista Marek Modrý, aby rozšíril své statistiky a zejména týmovou kasu o gólový zápis. Trocha nekoncentrovanosti však VST stála dva obdržené góly a minutu pred koncem to již bylo jen o jeden gól. VST si vzala pro uklidnení timeout, címž otupila tlak Pragsportu.

A pak to prišlo. Kapitán Kuba Marciny našel prihrávkou vstríc souperove prázdné bráne rozbehnutého Marka Modrého, který šancí nepohrdl a svým prvním gólem v sezóne nádherne zapecetil pro FBC Vittorii South Town mistrovskou sezónu 2010-11, která bude navždy v našich srdích a kronikách zapsána zlatým písmem!


Souhrn:



9. turnaj, SH Dekanka, 30. 4. 2011, 11:22h
FBC Vittoria South Town – TJ Tatran Sedlcany florbal B 4:3(1:1, 1:1, 2:1)
Branky: 8. Pokorný, 16. Dunda (Koleška), 32. Wurst (Koleška), 34. Novotný PP
Prubeh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3
Vyloucení: 1:3 (Modrý - )
Využití: 1:0.
Sestava: Stejskal – Modrý, Pavlu, Koleška, Novotný – Marciny „K“, Dunda, Boucek - Wurst, Med, Hovorka - Pokorný.



9. turnaj, SH Dekanka, 30. 4. 2011, 16:00h
Pragsport - FBC Vittoria South Town 3:5 (0:0, 0:1, 3:4)
Branky: 24. Dunda (Kašpar), 27. Hovorka (Dunda) PP, 30. Dunda (Boucek), 34. Dunda (Koleška), 36. Modrý (Marciny)
Prubeh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:5
Vyloucení: 4:1 (Modrý - )
Využití: 0:1.
Sestava: Stejskal – Modrý, Pavlu, Koleška, Novotný – Kašpar, Dunda, Boucek – Wurst, Marciny „K“, Pokorný – Reichmann, Med, Hovorka.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES