FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Vittoria potvrdila roli adepta na postup

kolecko

VST získala na šestém turnaji sezóny plný bodový zisk a hlásí se o postup.

Zdeněk Chupáč | 3/13/2011 10:12:17 AM | Zobrazeno: 2317x | Sekce: Report

V poradí již šestý turnaj letošní sezóny se konal v nedeli 6. brezna ve sportovní hale v Radlicích. Prestože hráci VST tuto halu velmi dobre znají a svedli v ní již nemálo florbalových bitev, byl pro ne tento turnaj tak trochu výjimecný, a to hned z nekolika duvodu. Jednak se jednalo o turnaj, pri kterém mela VST na starosti poradatelství, což znamenalo krome zvýšených financních nároku, také aktivní pomoc nejen clenu kádru, ale i fanoušku, kterým bychom chteli touto cestou podekovat za pomoc. Dále se Vittoria mela poprvé v tomto rocníku (pokud se klubový kronikár nemýlí) obejít v soutežním zápase bez svého transparentního predsedy (tímto bychom mu chteli poprát mnoho zdraví). Na seznamu absentéru byli, krome pilíre zadních rad VST Modrého, i obávaný kanonýr Reichmann, spolehliví obránci Pavlu s Hovorkou (ten posílil VST na druhý zápas) a tato ctverice byla na poslední chvíli doplnena nejnovejší posilou týmu Wurstem. Jednou z mála pozitivních zpráv pro rady Jihomeštanu tak byl alespon návrat do sestavy nejproduktivnejšího hráce minulé sezony Chlupáce, který se mel na hrišti objevit po trízápasové pauze.

Pro zápasy samotné mela Vittoria vytycený jasný cíl- porazit outsidera DHL (první vzájemné merení sil vyhrála Vittoria 7:2) co nejvyšším rozdílem a v druhém zápase se pokusit zvítezit proti jednomu z konkurentu v boji o postup FbK 1996 Príbram (2:2).

První zápas se od pocátku vyvíjel dle predpokladu- Vittoria držela balónek na svých hokejkách a vypracovala si nekolik velmi dobrých príležitostí ke vstrelení branky. Avšak výsledkem jejího tlaku bylo jen nekolik nastrelených tycek a tak mohl jít do vedení paradoxne souper, který se do té doby dostával na polovinu Vittorie pouze sporadicky. Precíslení DHL musel na poslední chvíli faulem zastavit vracející se Chlupác, a souper tak dostal možnost pocetní výhody. Hra v oslabení však více pomohla borcum v modro-cerných dresech; Marciny v oslabení unikl vytažené obrane soupere a otevrel skóre. První branka prinesla uklidnení na hokejky hrácu Jižního Mesta, což se brzy projevilo i na skóre. Na zacátku druhé tretiny si udelal útok VST z obrany soupere doslova trhací kalendár a za úvodních 5 minut vsítil 5 branek. Utkání tak bylo rozhodnuto a otázkou zustávalo pouze to, na jakém císlu se brankostroj Jihomeštanu zastaví… Prestože se jim nakonec vytouženou „jubilejní“ desátou branku vstrelit nepodarilo, s výsledkem zápasu mohli být jak hráci, tak i fanoušci spokojeni. Povinného vítezství bylo dosaženo a hráci se tak mohli koncentrovat na souboj s mnohem težším souperem.

6. turnaj, SH Radlice, 6. 3. 2011, 9:00h
SK DHL fb Team - FBC Vittoria South Town 0:9 (0:1, 0:5, 0:3)
Branky: 8. Marciny, 14. Dunda (Marciny), 15. Marciny (nebo vlastní – ve stats jako vlastní), 14. Dunda (Boucek), 16. Chlupác (Boucek), 17. Boucek (Med) PP, 27. Pokorný (trestné strílení), 28. Boucek (Chlupác), 30. Boucek (Med) PP (Kašpar nepromenil trestné strílení)
Prubeh utkání: 0:9
Vyloucení: 2:1 (Chlupác – sekání)
Využití: 0:2
Sestava: Cabla – Novotný, Koleška, Marciny „K“ – Boucek, Dunda, Chlupác – Pokorný, Med, Kašpar.

Druhý zápas mel proverit schopnosti hrácu Vittorie mnohem více a bylo také jasné, že napoví mnohé o tom, jak vysoko muže letos tým z jihu Prahy pomýšlet. Úvod zápasu se nesl v opatrném duchu a na obou týmech bylo znát, že nechtejí udelat chybu. Nerozhodný stav narušila až drzá individuální akce Chlupáce v 6. minute. Záhy pridal druhou branku nejproduktivnejší hrác VST Dunda a prestože si hráci Príbramy vytvorili tlak, výborne chytající Stejskal za svá záda do konce první tretiny balónek nepustil. V úvodu té druhé pridal dve branky agilne hrající Chlupác (zápis o utkání prohodil strelce a nahrávajícího u 4. branky) a zkompletoval tak hattrick. Za stavu 4:0 se poprvé prosadili i príbramští, avšak VST záhy odpovedela Bouckem (kterému se celý turnaj velmi povedl) a až do konce zápasu si udržovala bezpecný náskok, k cemuž jí pomohla i výstavní trefa Kolešky z pulky hriste. Po záverecném hvizdu svítil na svetelné tabuli výsledek 7:3 pro Vittorii South Town.
Vittorii se tedy povedlo vytežit z tohoto turnaje maximum a upevnila si vedení v tabulce své divize. 2/3 zápasu má VST za sebou a je jedním z jasných aspirantu v boji o postup. Další turnaj se odehraje 26. 3. v Chodovské hale, kde jsou hráci South Townu de facto doma. Proto neváhejte a prijdte je podporit a podívat se na své milácky na živo.

6. turnaj, SH Radlice, 6. 3. 2011, 17:18h
FBC Vittoria South Town – FbK 1996 Príbram 7:3 (2:0, 3:2, 2:1)
Branky: 6. Chlupác (Novotný), 8. Dunda (Chlupác), 13. Chlupác (Novotný), 16. Boucek (Chlupác), 18. Boucek (Chlupác), 27. Koleška (Boucek), 27. Pokorný (Dunda)
Prubeh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:3
Vyloucení: 1:0 (Kašpar – opakované prestupky), navíc Marciny postavení v brankovišti – nájezd
Využití: 0:0 (Nájezd promenen)
Sestava: Stejskal – Hovorka, Marciny „K“, Novotný, Koleška – Boucek, Dunda, Chlupác – Pokorný, Med, Kašpar.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES