FBC Vittoria South Town - florbalový klub

První turnaj: Teambuilding k nezaplacení

zdraveni

Je pátek 28.zárí 2012, 18:45, a sedm postav vychází z Cakovické haly. Jedna kulhá, druhá kulhá, tretí kulhá, ctvrtá se drží z hlavu, ... další tri postavy nevypadají jinak. Neozývá se ale skuhrání a knourání. Jediné co je slyšet, je jak se postavy domlouvají, kam si dojdou na pivo - oslavit úspech, o kterém si nechávali pred turnajem leda tak zdát.

Marek Modrý | 9/29/2012 3:42:28 AM | Zobrazeno: 2285x | Sekce: Report

O pet hodin dríve ...

Behem mezisezónní prestávky náš tým opustila rada hrácu a zejména nekolik opor. Mezi nimi je potreba vypíchnout napríklad našeho bývalého kapitána, který nás tri roky táhnul a mimojiné i dovedl za postupem do Pražského preboru.
Skoncil i Pepa Stejskal, který nás od zacátku držel svými zázracnými zákroky. Petr Dunda, jeden z produktivnejších hrácu. Vojta Kašpar, naše behavé krídlo. A otazník nad hrácskou budoucností visí i nad Petrem Hovorkou.
K tomu prictete absenci Michala Pokorného, Davida Wursta a Kuby Meda, kterí si vzali volno.

Suma sumárum, nemeli jsme z ceho vybírat. Ve ctvrtek pred zápasem jsme sestavili sedmiclenný tým - Tomáš Kühn, Ondra Novotný, Dan Koleška, Marek Modrý, Martin Kulma, Zdenek Chlupác, Petr Hovorka a Ondra Pavlu. Pro tým, který byl predchozí tri sezóny zvykly na hru na dve petky, to nebyla hezká vyhlídka. Cekaly nás dva zápasy - první proti FBC Panthers D. Z minulých let jsme znali Panthers E, kterí se vetšinou z velké cásti doplnili z týmu A, B ... a znatelne všechny prehrávali. Navíc Dcko, proti kterému jsme meli v pátek nastoupit, predloni bylo 2. v pražském preboru a loni 3. v pražské souteži CFBU. FBC Uhríneves, kterí nás cekali v druhém zápasu meli být o poznání lehcím souperem (8.,10.,10. a 7. v predchozích sezónách v souteži mužu). Presto nám pocet našich hrácu sna sebevedomí nepridával.

Aby toho nebylo málo, ráno jsme se dozvedeli, že Petr Hovorka nemuže pro nemoc nastoupit. Nezbývalo nám, než dve tretiny našeho týmu a celý fanklub naložit do jednoho auta Opel Corsa, a vyjet smer Cakovice. Po ceste do Cakovic se nám z ocekávané tragédie pomalu zacala stávat komedie a rozhodli jsme se, že nejduležitejší je, porádne si ten florbal užít. Náš pocet bavil, jak soupere, tak i rozhodcí a poradatele. S rozcvickou jsme to zbytecne nepreháneli a vetšinu casu si spíše delali srandu sami ze sebe. Chvíli pred zacátkem prvního zápasu nám pak dorazila ješte druhá clenka skalního jádra fanclubu a nám už nic nebránilo vrhnout se na první zápas proti trinácticlennému týmu soupere. Na hrište nás vedl nove zvolený kapitán družstva - Dan Koleška.

Netrvalo to dlouho (presne 2:52 herního casu) a dvojice Zdenek Chlupác, Ondra Pavlu prekvapili soupere a vstrelili první branku. Náš tým se okamžite dostal na vlnu eufórie, kterou zužitkoval o 7min pozdeji, kdy stejná dvojice pridala druhý gól. Ackoliv byl na konci tretiny ješte na dve minuty vyloucen Zdenek Chlupác, podarilo se nám to ustát a tak první tretina skoncila 2:0. Naše vedení bylo pro všechny velkým prekvapením a Panther zacínali být cím dál tím více nervózní. Druhá tretina byla pro nás ve znamení vyckávání a šetrení drahocenných sil, protože mnozí z nás vubec nestrídali. K tomu se navíc pricetlo další vyloucení, kdy se Martin 'Kulmic' Kulma poprvé za své angažmá v VST dostal do zápisu a možná za to mohla i pribývající únava, že v case 8:30 druhé tretiny se bohužel dostal mícek za záda našeho, do té doby stoprocentního, golmana. Dlouho se nic nedelo a až 2 minuty pred koncem utkání srovnali Pantheri na 2:2. I remíza by pro nás byla fantastickým výsledkem, ale minutu pred koncem se ujal mícku opet Ondra Pavlu a prazvláštní strelou vsítil branku na 3:2. O 20 vterin pozdeji se Ondra Pavlu znovu dostal do šance, když se pri power-play sám dostal pred branku. Poslední hrác Pantheru ale zatáhl za záchrannou brzdu a tak se dostal Ondra Novotný šanci skórovat pri samostatném nájezdu. I když ho nepromenil, skóre už se nezmenilo a tak mohli hráci Vittorie poprvé ochutnat pocit ze získaných trech bodu.

Po jednozápasové prestávce nastoupila Vittorie, s již trochu lepším sebevedomím, do posledního zápasu hracího dne proti Uhrínevsi. Tak jako Pantheri byli týmem spíše mladých kluku (rocník okolo 93), Uhríneves byli z vetšiny okolo rocníku 78 - k tomu v týmu meli ješte jednu holku, která byla paradoxne jejich málem nejlepším hrácem. V první a druhé tretine jsme si udržovali lehkou prevahu a hráli klidne a na jistotu. Po dvou gólech Ondry Pavlu v první a druhé tretine jsme vedli na zacátku tretí tretiny 2:0. V tretí tretine se pak strhla prestrelka (padlo 7 gólu). Nejdríve dal jeden gól Zdenek Chlupác, po prihrávce Martina Kulmy, abychom 3 minuty na to dostali dva góly a drželi tesné vedení 3:2. Ackoliv jsme byli jasne lepší, dlouho jsme se trápili a netrefovali branku tak, jak bychom si práli. Šancí spousta, gólu málo... Až v polovine tretí tretiny padly tri rychlé góly (2x Martin Kulma a 1x Marek Modrý) a borci z VST zacali tušit, že jsou velmi blízko vysnenému úspechu. Uhríneves v záveru nakonec pouze zmírnila porážku na 3:6 a mohli jsme zacít slavit.

Príjemný turnaj, který organizovali kluci z týmu FBC Vinorská Zver, pro nás dopadl daleko nad ocekávání. Ukázali jsme si, jak je duležité, mít porádný týmový duch, a že pak je možné porazit v podstate kohokoliv. Uvidíme, kolik nás bude príští turnaj a jestli nás opet podporí i naše krásné fanynky, protože i ty mají urcite zásluhy na vítezství! Nezapomente, že 28.ríjna mužete prijít podporit svuj oblíbený tým do Berounské haly EDEN.

1. turnaj, SH Cakovice, 28. 9. 2012, 15:10h



FBC Vittoria South Town - FbC Panthers D 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky: 3. Chlupác (Pavlu), 10. Pavlu (Chlupác), 35. Pavlu (Koleška)
Prubeh utkání: 2:0, 2:2, 3:2
Vyloucení: 2-3 (Chlupác - sekání, Kulma - opakované prestupky)
Využití vyloucení: 0-0
Sestava: Kühn - Koleška, Novotný, Modrý - Chlupác, Pavlu, Kulma
-radek

1. turnaj, SH Cakovice, 28.9.2012, 17:21



FBC Uhríneves - FBC Vittoria South Town 3:6 (0:1, 0:1, 3:4)
Branky: 7. Pavlu, 19. Pavlu (Chlupác), 25. Chlupác (Kulma), 31. Kulma (Chlupác), 31. Modrý, 32. Kulma
Prubeh utkání: 0:3, 2:3, 2:6, 3:6
Vyloucení: 0-2 (Kulma - opakované prestupky, Chlupác - sekání)
Využití vyloucení: 1-0
Sestava: Kühn - Koleška, Novotný, Modrý - Chlupác, Pavlu, Kulma



Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Komentáře

Jeho Predsednictvo - 9/30/2012 2:26:21 PM
Dekujeme, paní kapitánová! Bylo nám ctí bojovat po boku Vašeho milého!
Paní kapitánová - 9/30/2012 1:07:35 PM
Jsem na vás velmi pyšná, hoši!
CFO - 9/29/2012 4:05:47 AM
Dobrá práce predsedo!

Partneři klubu:

Náš partner COMES