FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Sedm statečných, jeden Udatný a velký třesk

logo

Florbalisté Vittorie naposledy zvítězili 5. ledna 9:4 nad Vinořskou Zvěří a doufali, že výsledková mizérie konečně vezme za své v Kunraticích. Zlomyslní sázkaři však Vittorii nevěřili a na své tikety chladně házeli handicapy. Jako by tušili, že klub z Jižního Města ještě spí zimním spánkem spravedlivých. Nadto jsou oba protivníci černými koni této divize.

Michal Pokorný | 3/6/2013 8:57:45 AM | Zobrazeno: 2114x | Sekce: Report

FBC Vittoria South Town - Floorball Club Falcon B 4:6

Hned po ránu na Vittorii čekal první soupeř - Floorball Club Falcon B. A ještě před začátkem utkání se ukázalo, proč odborníci nevěří v dnešní úspěch. Nedorazili mimo jiné dva důležití útočníci, Martin Kulma přezdívaný Buldozer a Vilém Kubáč, tedy Vilda. Zatímco hráči na place se dopočítali sedmi lidí a jednoho gólmana, Kulmič se ve svém loži probouzel propocený s myšlenkami na chemii a Vilém sbíral na blíže neurčeném plese jednu cenu za druhou.

Utkání začalo opatrně a Falcon se zdál být lepším týmem. Přesto to byli hráči v černém, kdo se první radoval z gólu. Zdeněk Chlupáč svou osmou asistencí v sezóně nahrál na osmý gól v sezóně Ondřeji Pavlů a v šesté minutě utkání Vittoria vedla. Hráči Falconu se pak snažili ze všech sil vyrovnat, což se jim bohužel podařilo ještě v první třetině.

Po první přestávce bylo vše otevřené a hráči Vittorie chtěli pokračovat v aktivní hře. Opak se stal ale pravdou. Byli to Falconi, kdo vzal začátek třetiny do svých rukou. Z vedení 2:1 se radovali po minutě a šesti vteřinách a za pouhých devět vteřin poté odskočili na rozdíl dvou branek. Jihoměšťané opět zaspali, a to se jim krutě vymstilo. Hráči Falcon už se viděli jako vítězové, Jihoměšťané ještě chtěli odčinit nepovedený vstup do třetiny. Nejaktivnější muž Vittorie, Zdeněk Chlupáč, se ve čtvrté minutě dostal ke střele a snížil na rozdíl jedné branky. Soupeř si uvědomil, že vítězství ještě není úplně jisté, hráči byli nervóznější a častěji protestovali proti verdiktu sudího. Nelíbilo se jim ani vyloučení Jakuba Houdka v osmé minutě. Málo se však soustředili na hru a toho využil už po pár vteřinách Marek Modrý s přispěním Ondřeje Pavlů. Teď byla konečně příležitost využít nervozitu hostujících hráčů. Místo toho však přišel opak. V desáté minutě nedosáhl na míček gólman Udatný a Vittoria o gól prohrávala.

Třetí třetina začala podobně jako ta předchozí. Již po minutě a půl se soupeř radoval z další branky. Pro domácí bylo stále těžší s utkáním něco udělat, sil už bylo podstatně méně než na začátku. Vittoria se poté jen těžko dostávala do hry a díky brankáři Udatnému si ještě živila poslední naděje na zvrat. Ojedinělé šance Vittorie končily nezdarem. Michal Pokorný těsně poté, co trestuhodně neproměnil jednu z posledních šancí, ocitl se najednou opět před gólmanem. Hostující obránce ho však poslal k zemi. Rozhodčí neváhal a k velké nevoli hostí nařídil trestné střílení. Zdeněk Chlupáč se postavil s míčkem do středového kruhu. A jako by o nic nešlo, poslal děravý nesmysl za gólmanova záda. Pokud ale někdo čekal napínavý konec, musel být zklamán, v případě fanoušků Vittorie spíše hořce plakal. V čase 9:13 se míček zavlnil v domácí brance již pošesté a byl konec nadějí pro sedm statečných a jednoho Udatného.

Lisboa 99 - FBC Vittoria South Town 6:1

Jihoměšťané se před tímto utkáním posílili o Martina Kulmiče, který dal správně přednost florbalu před chemií, z plesu přišel dobře naladěn i Vilém Kubáč. Fanoušci jihoměstského klubu se tak těšili na úplně jiný obrázek ze hry než jaký viděli v minulém utkání. Vittoria hrála o něco lépe, to asi ano, avšak své šance hráči trestuhodně zahazovali. Je dobré zmínit, že vývoj utkání ovlivnila i řada vyloučení a signalizovaných výhod. Jednu takovou proměnil v páté minutě David Orolín a Vittoria měla pádný důvod k zamyšlení. V deváté minutě Lisboa zvýšila svůj náskok, na branku nahrál opět David Orolín.

Bylo potřeba, aby ve druhé třetině Vittoria zvýšila svou aktivitu, napadala a pokusila se co nejdříve vyrovnat. Zdeněk Chlupáč pochopil, co je třeba a svou střelu umístil tam, kam se zatím hráčům v černém nedařilo namířit. Jenže nebylo nikoho, kdo by Zdeňka Chlupáče následoval. Vittoria místo toho kupila chyby v obranné hře a v šesté minutě neuhlídala Josefa Pance, kterému na branku nahrál kdo jiný, než Orolín. Větší nasazení se projevovalo i větším počtem přestupků a za tento hřích si šel odpočinout na trestnou lavici Vilém Kubáč, který měl do té doby několik slušných šancí na vstřelení branky. Obrana Vittorie odolala přesile půl minuty, při střele Pavla Koláře byl ale gólman Udatný bezmocný. Jak tedy druhá třetina nadějně začala, tak nevalně skončila, 1:4 z pohledu Vittorie.

Ve třetí třetině už museli hrát zamyšlení Vittoriáni vabank a pokusit se vstřelit alespoň tři branky. Jenže pootevřená vrátka našel Orolín v úvodu hned dvakrát. Stal se tak nepochybně mužem utkání.

Pro černomodré tak zůstal výjezd do Kunraticích jen prodloužením neúspěšné série a naděje vkládané do tohoto dvojutkání skončily stejně jako bouchnutí do prázného sudu. Velkým třeskem.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES