FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Poslední turnaj: Zpátky nohama na zemi

Kulmič

V sobotu 27.4 čekalo Vittorii poslední kolo letošní sezóny. Ačkoliv je to už měsíc, stále v nás nechává tento turnaj poměrně živé vzpomínky. Především v Martinovi Kulmovi, který si zkusil vzpomenout na všechno z turnaje a sepsat to pro naše věrné fanoušky. Ale moment... Kulmič tam přeci vůbec nebyl! Jste zvědaví, co napsal? Čtěte!

Martin Kulma | 6/2/2013 9:20:38 AM | Zobrazeno: 2175x | Sekce: Report

V sobotu 27.4 čekalo Vittorii poslední kolo letošní sezóny, sestup ani postup nám nehrozil a tak se naši borci vydali především užít si teplý jarní víkend kamsi za prahu. Na soupisce pro tento turnaj chyběly, kromě rutinéra Wursta, i rychlá zápěstí kanonýrů Ondřeje Novotného a Martina Kulmy, kteří dali přednost budování kariéry na poli jiném než florbalovém. Absence obou těchto opor zřejmě měla za následek pokles zájmu diváků o tyto zápasy, což v konečném účtování bohužel připravilo Vittorii o primát v tabulce návstěvnosti a také sedmiligový unikát – a to průměr 2 diváky na zápas. Nicméně i po tomto drastickém 50 % propadu musíme konstatovat, že s průměrem jednoho diváka na zápas patříme stále ke špičce pražské soutěže. Za podporu během celé sezóny všem děkujeme, vaše přízeň nás bude motivovat i nadále!

První zápas čekal na naše borce protivník z pražských Kolovrat. První vzájemný zápas skončil po tragickém výkonu celého týmu prohrou 3 : 4 a všichni přítomní byli odhodlaní udělat vše pro napravení reputace týmu, což borci z Kolovrat pocítili již 31 sekund po úvodním hvizdu. To předseda týmu Modrý při buly přetlačil dvojnásobně těžkého centra soupeře, udělal čtyři rychlé kroky, naznačil střelu - čímž doslova poslal na párek fialovou obranu kolovrat včetně gólmana – a pak střelou z druhé přesně do středu branky potvrdil svoji jarní fazonu.

Kolovraty vzápětí vyrovnali, což ovšem se silnou morálkou černomodrých ani nehnulo. Naopak! Za to jakým způsobem uzamkli soupeře v obranné třetině hřiště by se nemusel stydět ani rakouský důchodce Fritzl. Vedoucí gól na sebe nenechal čekat příliš dlouho. Testosteronem nabitý kapitán Koleška svoji dělovkou nedal gólmanovi žádnou šanci – 2:1. A to nebylo od našich borců v první třetině všechno. V 7. minutě vyzval Dvořák Chlupáče , který jeho nabídkou nepohrdnul a trefil se do černého. O minutu později Modrý s Korousem bezchybnou kombinací rozebrali hostující obranu a druhý jmenovaný dopravil míč do prázdné brány počtvrté. Stav po první třetině 4:1.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Kolovraty, které nedali střelou do horního rohu branky do té doby znuděnému Udatnému žádnou šanci. Odpověď Vittorie byla ovšem opět blesková. Chlupáč si všimnul náběhu forvarda Pokorného, jež kromě soupeře tradičně bojoval také s průvanem v hale, který zametl z bezprostřední blízkosti míček pod víko.

Když na začátku třetiny třetí, v době kdy na trestné lavici klečel zlý muž Vittorie Kubáč, znesvětil Chlupáč svatyni Kolovrat p šesté a nebylo co řešit. Kolovratům se ještě v posledních minutách podařilo zmírnit debakl v přesilovce, kdy breakdancovou kreaci Modrého ocenil rozhodčí menším trestem za hru na zemi, na konečných 6 : 4 to už ale bylo vše.

Ve druhém zápase čekal na Vittorii outsider soutěže, který byl po celou sezónu přikován ke dnu tabulky – Vinořská zvěř. Proto se očekávalo, že tento zápas bude jednoznačná záležitost. Jak se ale ukázalo, chlapci z Vittorie tentokrát otevřeli slavnostní láhev Poppersu příliš brzy.

Jasným viníkem katastrofického vstupu do utkání, ve kterém zvěř z Vinoře obtěžkala konto našeho týmu hned třemi brankami, byla plavovlasá sudí, která před začátkem zápasu poplácala Udatného tak nešetrně, že jej uvedla do trvalého postavení mimo hru, což mu kromě ukrutné bodavé bolesti znemožňovalo prakticky jakýkoli složitější zákrok.

V první třetině se ještě zadařilo snížit Kubáčovi s Chlupáčem na rozdíl jediného gólu, to ale bylo od Vittorie všechno. Borcům z Vinoře se dařilo vše na co sáhli, a kdyby snad byl býval na utkání přítomen nějaký divák, rozhodně by, vida zdařilou kombinační hru v exhibičním tempu ze strany Zvěře, muselo jeho srdce zaplesat!

Za stavu 5:2 se vydal zdrcený Koleška splnit svoji roli a požádat o timeout. Sudí ale na jeho žádost vůbec nereflektovala. Zlí jazykové tvrdí, že zřejmě nedostatečné lingvistické vzdělání našeho kapitána způsobilo, že se místo timeoutu dožadoval koitu a snad právě proto byl slečnou sudí profesionálně ignorován.

V závěru utkání korigoval na 5:3 Marek Modrý, od kterého se kuriózně odrazil balonek do branky po Chlupáčově nepovedeném dvojnásobném obkroužení branky. Na víc už se bohužel chlapci z Jižního Města nezmohli a museli se smířit, že se s letošním ročníkem sedmé nejvyšší soutěž rozloučí s ostudou.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES