FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Na úvod sezony zpackaný zápas a vydřená výhra

FBC Vittoria South Town

Hráče pražské Vittorie South Town čekalo na úvod nového ročníku Pražské soutěže mužů dvojutkání v místě zvaném Kostelec nad Černými lesy. Toto městečko od Prahy tak vzdálené, že jsme zde byli opravdu za „Pražáky“. Chcete vědět víc?

Vilém Kubáč | 10/7/2013 11:27:49 AM | Zobrazeno: 1925x | Sekce: Report

Hráče pražské Vittorie South Town čekalo na úvod nového ročníku Pražské soutěže mužů dvojutkání v místě zvaném Kostelec nad Černými lesy. Toto městečko od Prahy tak vzdálené, že jsme zde byli opravdu za „Pražáky“. Letos jsme byli nalosováni do divize A. Zde není ani jeden náš soupeř z loňska. První polovina sezóny bude tedy velkou neznámou a čeká nás oťukávání soupeřů. Do Kostelce nepřijel kapitán Dan Koleška, který byl tou dobou v Albánii. Naopak jsme mohli přivítat dva hráče nové. A to brankáře Štěpána Bátěka a obránce Adama Kubáka, který je u nás na hostování z DTJ Trutnov. Dana v jeho zodpovědné funkci nahradil loni osvědčivší se Kulmič, který má obvykle na hřišti i v kabině autoritu. Dnes na to měl i papír, respektive pásku.

Na úvod nás čekalo béčko IBK Kubánského klanu. A úvod to nebyl věru dobrý. Na začátku první třetiny jsme dostali dva slepené góly. To nám na psychice nepřidalo a předváděli jsme ještě rozpačitější výkon. Nedařilo se prakticky nic. Bylo tu spoustu nepřesných přihrávek a nevedlo se ani individuálně. Tým nedokázal kloudně založit útok a byla tu i řada kiksů v obraně. Snad jedinou omluvou mohlo být, že to byl první zápas ligového ročníku a že jsme měli jen pár tréninků po měsících florbalového zahálení na prázdninách, dovolených a zahraničních pobytech.

V osmé minutě druhé třetiny před naší brankou sklepl Ondra Novotný nahozený míček vysokou holí. Rozhodčí trochu přísně signalizoval trestné střílení. To zlikvidovala naše nová brankařská akvizice Štěpán. Ten hned ve svém prvním odchytaném ligovém zápase zlikvidoval nájezd a celkově si počínal dobře. Hříšník Novotný musel zůstat na trestné lavici a pykat za své provinění vůči florbalovým zákonům. Tam však nezůstal dlouho. Po necelé minutě jeho trest skončil, když hráči s kiwim na prsou vstřelili třetí gól.

Ve třetí třetině se výkon VST mírně zlepšil. Hra našich se již alespoň trochu podobala florbalu. Šance Chlupáče ani Kubáčova střela z dálky branky nepřinesla. V závěru zápasu, po timeoutu pohrozil IBK ještě nahecovaný kapitán Kulma.

V prvním utkání se nám nepodařil vstřelit gól a odnesli jsme si v celku jasnou prohru 0:3. Ta byla velkým mementem do nadcházející sezóny. Hráči Kubánského klanu nebyli o tolik lepšími, ale my jsme nepředvedli prakticky nic ve hře dopředu. Vypadalo to, jakoby hráči měli daleko do kapsy a zalekli se pro novou sezónu vypsaného sazebníku pokut, kde figurují právě i vstřelené góly.

Ve druhém utkání nás čekal tým FbC Zdice. K zápasu jsme přistoupili po prohře a neschopnosti vstřelit branku v utkání předešlém s respektem a s již menší sebejistotou. Zdice jsou týmem starším. Jsou to většinou třicátníci. Týmy této věkové kategorie jsou typičtí menší běhavostí a jakýmsi antiflorbalem založeným na tvrdé hře. Tedy ne pro nás přímo ideální soupeř. Část borců se posilňovala lahvovými pivy s vědomím, že se mohou spolehnout na lepší část svého týmu. O jejich branky se zasloužili prakticky jen dva hráči!

Utkání se zpočátku neslo v duchu zápasu minulého. Již v páté minutě jsme inkasovali. Ve dvanácté dostal Štěpán dokonce jesle a bylo to 0:2.

První třetina vypadala na další bezgólovou ostudu. O přestávce se ujal slova hrající trenér Zdenda a týmu vyčinil. Přidali se i další a tak jsme si chyby v našich řadách ujasnili. Chtělo je však ještě napravit. Na počátku šesté minuty je opět vyloučen týmový rabiát Ondra Novotný za blokování hole. V čase 6:31 běží Zdeněk sám na bránu a je faulovaný. Rozhodčí tedy uděluje samostatný nájezd. Zdenda se po odkývání střídačky sám ujímá funkce penaltového exekutora. Po pár naznačeních a kličkách překonává brankáře Tiševa. Střílí naši první branku v novém ročníku a dává nám naději do dalších okamžiků zápasu. Bohužel však ke konci třetiny nám soupeř po chybě obrany opět odskakuje o dvě branky.

Na začátku třetí třetiny hrajeme přesilovku. V čase 1:00 se Novotný opět zvěčňuje do zápisu o utkání. Poprvé však jako střelec branky, když mu Chlupáč přihrává při standardce bezprostředně po vyloučení soupeře za sekání. Poté Kubáč dvakrát mine po střelách, u nichž je sporné jestli je neměl spíše nechat spoluhráčům. Následně po nahrávce Ondřeje Novotného trefuje střelou zpoza těla díru mezi nohami soupeřova gólmana. Je vyrovnáno! Hned v dalším střídání Vilda vybojuje míček v rohu hřiště, přihrává Zdendovi a ten nekompromisně zakončuje. Vittoria se dostává dnes poprvé do vedení. To vydrželo pouhých 7 vteřin. Zdický Svoboda dokonává hattrick a srovnává na 4:4. Na konci třetiny nám soupeř poskytuje výhodu v podobě přesilové hry. Tu využívá až v samém závěru Zdenda. Hattrickem dává vítězný gól. Soupeři zbývá necelá minuta na vyrovnání a je značně nervózní. Jeden ze soupeřový hráčů se dostává do konfliktu s Martinem Kulmou. Ten však bere situaci s nadhledem jemu vlastnímu. Zdicím nepomůže ani time-out. Po něm hrají v šesti. V samém závěru běží Kulmič sám na prázdnou branku. Je faulován a rozhodčí neví co se situací, zda dát nájezd nebo „technický“ gól, tak raději píská Kulmimu faul. Utkání však končí vítězstvím Vittorie.

Ze Zdic si odvážíme do Prahy tři body. První utkání skončilo sice propadákem, ale v druhém se nám podařilo výkon zlepšit a zápas dovést do vítězného konce. Můžeme se ale chlubit, že máme 100% využití přesilovek. V příštím utkání nás čeká Fbc Hornets Praha, který je zatím bez bodu.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES