FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Vittorie vítězná. Bátěk slaví čisté konto

FBC Vittoria South Town

Sobota devatenáctého října patřila opět sedmiligovému florbalu. Soutěž se na tento den přesunula do města medvědů- Berouna. Tentokráte nás čekalo pouze jedno utkání a to s outsiderem soutěže FBC Hornets Praha. Hráli jsme zahajovací utkání hracího dne, tak jsme si museli přivstat. Ač se to zdá neuvěřitelné obešlo se to bez pozdních příchodů a tedy i pokut.

Vilém Kubáč | 10/27/2013 4:29:28 PM | Zobrazeno: 1982x | Sekce: Report

Utkání začalo velmi vlažně. Nezasvěcení diváci by si mohli dokonce dovolit poznámku, že se na hřišti nedělo nic. V úvodních pěti minutách jsme mohli sledovat neschopnost založit kloudnou akci na obou stranách. V čase 8:01 byl Zdeněk při samostatném úniku faulován a rozhodčí odpískal trestné střílení. Toho se navzdory konvencím sám postižený ujal a nezklamal! Po pár kličkách a naznačeních skončil balónek v síti. Tím ale trápení neskončilo, i po proměněném nájezdu pokračovali hráči Vittorie v marasmu. O Hornets ani nemluvě.

Na počátku druhé periody pohrdli kluci z Jižního města přesilovou hrou. Hra se začala nepatrně lepšit. První gól ze hry padl až po více než jednadvaceti minutách hry. Kuba Dvořák poslal balónek Adamu Kubákovi. Ten se rozeběhl, oběhl branku, šel do výběhu a protrhl blanku svého střeleckého pannenství v našem týmu. Za necelou minutu nám soupeř poskytl možnost reparátu v proměnění přesilovky. Rozehrávky se ujal Vilém Kubáč. Přihrál Ondřejovi Novotnému, který nekompromisně zavěsil. 3:0. Začalo se ovšem přiostřovat v komentářích hráčů směrem k výkonům rozhodčích. Ty téměř za každý svůj verdikt slyšeli, především z úst pánů z Vittorie, slovní negaci jejich tu jistého, tu nejistého rozhodnutí.

Ve třetí třetině se naše hra začala podobat florbalu. Byla zde již větší jistota v přihrávce a pohybu po hřišti. Ve třetí minutě šel sedět Koleška za sekání. Přesilovku jsme ustáli. Po pár našich neproměněných šancích to na sebe vzal nenápadný mužík Míra Korous. Založil akci a přihrál hrajícímu trenérovi Zdeňkovi Chlupáčovi. Ten vystřelil a děrovaný míček skončil za zády děravého brankáře. A tak bylo v šesté minutě třetí třetiny již prakticky rozhodnuto o výsledku. V čase 10:03 Vilda fekálním výrazem okomentoval rozhodnutí rozhodčího (absolutně chybné, poznámka redakce). Dostal vysoký trest 2+10 minut, jenž se asi za celé utkání nastřádal kapku po kapce. S ním šel sedět Mára a tak jim alespoň bylo veseleji. Naši kluci se úspěšně bránili, zatímco Kubáč a Modrý vedli rozverný rozhovor. Chyběl jim snad jen půllitr piva. Naše čtyřka nejenže neinkasovala, ba dokonce si vynutila faul. Utkání se dohrálo ve čtyřech na obou stranách.

V Berouně jsme tedy bodovali na plno. V tabulce jsme třetí. Štěpán si připsal shootout . Podle statistik dokonalý výkon, i když reálně ještě máme co zlepšovat. No ale proč si tím kazit takhle krásné statistiky?

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES