FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Sladká pomsta za útok na kapitána! Naštěstí bez krve

FBC Vittoria South Town

Je první listopadová neděle, pošmurné počasí, poprchává, nepříjemná zima zalézá za nehty, v televizi běží béčkový filmy a pohádky – zkrátka přesně ten den, kdy by psa ven nevyhnal snad ani největší trýznitel zvířat. Našlapaný sedmiligový kalendář ale nezná slitování a borci z Jižního Města se v hale s nejbáječnější sprchou pod sluncem, v berounském edenu, tentokrát objevili nejen v roli florbalových hráčů ale i pořadatelů.

Martin Kulma | 11/18/2013 7:08:10 AM | Zobrazeno: 2274x | Sekce: Report

V prvním utkání se Vittoria střetla s pražským týmem Lhokamo, který byl doposud mezi fanoušky znám hlavně díky bodyčeku na klubovou legendu a bývalého kapitána Jakuba Marčinyho (Záznam zde). Soupiska soupeře, čítající 14 jmen, byla věkově neskutečně pestrá. Nejstaršího hráče a nejmladšího hráče dělilo přesně 28 let (to je pro představu například celý dosavadní život našeho veterána Pokyho nebo průměrně dlouhý život hroznýše královského). Soupeř už měl v nohách jeden zápas s týmem Hornets (prohra 0:3), během kterého hrající trenér Chlupáč stihl soupeře analyzovat a stanovit taktiku.

První třetina byla již tradičně ve znamení neschopnosti Vittorie založit kloudnou útočnou akci. Na rozdíl od předešlých utkání se alespoň dařilo nepouštět hráče ze Lhotky, Kamýku a Modřan do žádného nebezpečného zakončení. Nejlepšími hráči, resp. hráčkami, Vittorie v první třetině tak byly jednoznačně duo Šárek a Evča, které - koordinovány znuděným gólmanem Báťkěm- podávali za časomírou opravdu mimořádně parádní výkon. Tyto dámy se pak v samotném závěru první části nejspíše staly inspirací pro kapitána Kolešku, ze kterého energie přímo jiskřila i přesto, že naposledy spal ze čtvrtka na pátek. Právě po jednom z jeho přesných pasů se k míči dostal předseda Modrý, hrající momentálně v – a nebojme se to říct – reprezentační formě. Na půlce si u mantinelu s elegancí sobě vlastní pohrál s bránícím hráčem Lhokama. Následovalo několik rychlých kroků směrem k brance. Pak ještě rychlé zakvedlání s míčem pro totální zmatení defenzivy soupeře a střela, kterou zastavila až síť za gólmanem Lhokama – 1:0.

Druhá třetina začala už lépe, černomodří nabuzeni zásahem svého předsedy soupeře přehrávali, vytvářeli si šanci za šancí, jenže finální fáze bohužel vůbec nevycházela. A když Kulma popřel snad všechny fyzikální zákony a dokázal branku přestřelit i z brankové čáry, mohl přijít trest. Hráči Lhokama, kteří do té doby spíš žužlali než kousali, se dostali do rychlého brejku, z kterého padl dokonce gól. Naštěstí pro Vittorii padl až po odpískání útočného faulu. Tato akce jakoby byla pro hráče z Jižního Města varováním o nezdravosti jednogólového náskoku, které si ovšem vzali k srdci. Téměř vzápětí rozehrál Wurst standardní situaci z rohu hřiště, Kulma vykroužil a vystřelil tak nešikovně, že se jeho střela dostala před úplně volného Chlupáče. Ten si v klidu zpracoval a přes ležícího gólmana zvýšil náskok na 2:0. Tento stav vydržel až do konce třetiny.

Třetí třetina začala nejlépe jak mohla, už ve třetí minutě našel Kulma zpoza brány šéfredaktora magazínu o teraristice Kolešku, který bombou nad pravý beton zvýšil na 3:0. Vittoria nadále kontrolovala hru, Lhokamo hrozilo spíše střelami ze střední vzdálenosti, které ovšem ve spolupráci s obranou likvidoval spolehlivý Bátěk. Osud utkání definitivně zpečetil týmový poet Vilda Kubáč, když v sedmé minutě z bezprostřední blízkosti zveršoval perfektní přihrávku Dvořáka - 4:0. Tento výsledek se i přes snahu obou týmů už nezměnil, Vittoria tedy tentokrát brala všechny tři body.

FBC Vittoria South Town – Lhokamo Praha 4 : 0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky: 10. Modrý (Koleška), 18. Chlupáč (Kulma), 27. Koleška (Kulma), 31. Kubáč (Dvořák)
Vyloučení: 0:2, využití 0:0.


Ve druhém utkání, které uzavíralo nedělní program, se naši hráči střetli s rezervním týmem Red Dragons Hořovice, kterému se letos zatím příliš nedaří, když zvítězili jenom jednou v předchozích pěti zápasech.

První třetina byla z obou stran opatrná, nikdo nechtěl dostat první gól, defenziva jasně převládala nad útočnou snahou. Nutno dodat, že lepším týmem se zdály být Hořovice, kterým nedovolil Dvořák skórovat jen za cenu faulu. Následné oslabení se podařilo ubránit i s notnou dávkou štěstí. Když se Dvořák vrátil zpět do hřiště, hra se opět vyrovnala a už to vypadalo na bezgólovou třetinu. Jenže Vittoria má v kádru Modrého, který svým výkonem dával vzpomenout na doby největší slávy, kdy ve svých zápasovkách kraloval všem jednobodovým hráčům v sedmé lize. Tentokrát se fantom Modrý nejlépe zorientoval ve skrumáži v rohu hřiště a našel před brankou Kubáče, který se s těžkou pozicí popasoval velmi dobře a bekhendem neomylně zavěsil – 1:0.

Druhá třetina přinesla vyrovnaný florbal, který byl ovšem bohužel oboustranně chudý na šance. Hořovice si sice vytvořily platonický tlak, ale do výraznější šance se neprotlačily. Naopak, z brejku mohl udeřit ekvilibrista Kubáč, který se rozhodl zpracování míčku okořenit dvojitým Rittbergerem. Zde ale zklamal povrch haly, který se ukázal být ke krasobruslení naprosto nevhodný a tímto překvapený Kubáč skončil i s balonkem na zemi mimo hřiště. Druhá třetina tak skončila bez branek.

Pokud chtěla Vittoria pomýšlet na body musela ve třetí třetině přidat, ale to se bohužel nepovedlo. Ve třetí třetině se prakticky jenom bránila tlaku Hořovických, kterým se ovšem nedařilo v koncovce. Vyrovnat se jim však podařilo paradoxně z rychlého protiútoku, kdy špatnou rozehrávku borců z jižního města v útočném pásmu červení draci vystihli a při následném úniku jeden z nich nejdříve namydlil a potom i vykoupal bezmocného gólmana Vittorie – 1:1. Po vyrovnání se strhla útočná smršť, kdy na naší straně pálili do tyče nejdříve Wurst a poté i Dvořák. Na opačné straně hřiště se při dračích nájezdech překonával Bátěk. Další akci soupeře zhatil Dan Koleška za cenu zlomené hole. Stav byl stále 1:1, když tu najednou Vilda Kubáč skáče po vysokém míči snad stejně jako hladový jorkšír po piškotu, jen s tím rozdílem, že jej nechytá do úst, ale krkem odráží kamsi pryč. Rozhodčí vidí hru hlavou a nekompromisně trestají dvěma minutami. Po celou dobu přesilovky se Vittoria úporně brání i za cenu další zlomené hole. Kapitánovu hůl do kevlarového nebe následovala i hůl pokladníkova. Zápas spěje do remízového konce. Minutu před koncem však Koleška se svojí zbrusu novou holí vysouvá po pravém křídle Kulmu, který hledá na středu Wursta. Ten si zpracuje a tentokrát chladnokrevně zakončuje do levého rohu hořovické branky – 2:1. Protože hektický konec už změnu stavu nepřinesl, vezli si tentokrát naši chlapci domů všechny body.

FBC Vittoria South Town – Red Dragons Hořovice B 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky: 10. Kubáč (Modrý), 35. Wurst (Kulma)
Vyloučení: 2:2, využití 0:0

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Komentáře

Predseda - 11/22/2013 4:16:41 PM
Snad nejlepší clánek na webu VST. :-D
Ondra - 11/18/2013 7:43:21 AM
Epické dílo!!! Skvele Kulmi!

Partneři klubu:

Náš partner COMES