FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Kapitán: Z Králova Dvora s ostudou

logo

Po zimní přestávce vyrazila Vittoria do Králova Dvora bojovat o první místo. Tým přijel bez nejproduktivnějšího hráče Chlupáče, který v té době léčil virózu, dále chyběl ofenzivní rychlík Milt a nepřijel ani Wurst, kterého tým uvolnil na roční hostování bez opce do francouzského Strasbourgu. Jak to dopadlo? Čtěte dál!

Daniel Koleška | 1/24/2014 4:23:02 PM | Zobrazeno: 1710x | Sekce: Report

Jeden by řekl, že borci z Jižního Města budou po pauze nadržení předvést fanouškům (kterých tentokrát dorazilo krásné kulaté číslo - 0), že mezi svátky nezaháleli. Jak se však ukázalo, opak byl pravdou. Cukroví a salát nejspíš udělaly své a černomodří se po hřišti spíše potáceli jako ta zlatá prasátka.

Druhou polovinu sezony otevřel souboj s rivalem ze Zdic. Tito chlapíci mohli našim fanouškům utkvět v paměti především tím, že v posledním zápase (ve kterém naši borci zvítězili po urputném boji 5:4) na střídačce vyměnili lahve s iontovými nápoji za pivo, čímž získali obdiv nejednoho z Vittoriánů. Začátek zápasu by mohl aspirovat na jeden z nejhorších v dějinách klubu. Po hrubých zaváháních obrany i gólmana Bátěka prohrávali jihoměšťané po necelých pěti minutách už 0:3. Do konce třetiny se Zdicím podařilo ještě zvýšit na 4:0, a to dokonce ve vlastním oslabení po zaváhání kapitána Kolešky, který se nechal nepochopitelně oběhnout útočícím hráčem. Do druhé třetiny už Vittoria nastoupila koncentrovanější a projevilo se to i na její hře. Neschopnost ve finální fázi však veškeré pokusy o navrácení se do zápasu hatila. Nakonec se přecejen podařilo snížit díky Kulmovi nahrávajícímu do závaru před bránou a Dvořákovi, který se stačil před brankářem zorientovat nejrychleji. Ve třetí třetině už měli jihoměšťané převahu, ale stále ji nebyli schopni přetavit v kýžené snížení. Po faulu v brankovišti jel ve 4. minutě Dvořák, který po gólu nabral sebevědomí, samostatný nájezd, ale gólmana hostí podcenil a zakončil přímo do něj. Naštěstí o dalších 9 vteřin později Kubáč svým důrazným šermířským umem dotlačil bránícího hráče až do brankoviště, což rozhodčí zhodnotili jako další nájezd. Sám Kubáč pak se svou šancí naložil zkušeněji než jeho předchůdce a suverénně zakončil k levé tyči. Tlak Vittorie dále pokračoval, ale už z něj nic významnějšího nevzešlo a zápas tedy skončil za stavu 2:4.

Druhým soupeřem byl aktuálně vedoucí tým tabulky IBK Kubánský Klan B. Před samotným zápasem se v zákulisí spekulovalo o tom, že soupeř si ze svého A-týmu, který hraje o dvě soutěže výš, stáhl některé hráče na boj o titul. Tento podlý čin byl na fanouškovských webech tvrdě propírán, leč pravidla ho dovolují a nelze se proti němu oficiální cestou nijak bránit. V předchozím zápase se navíc zranil obránce Novotný, který pouze usedl na lavičku v civilu a zhmožděn. Tím se tedy počet hráčů v poli smrskl na pouhých 7. Jihoměšťané se tedy od začátku víceméně drželi jen na své polovině a snažili se neinkasovat. To se podařilo až do času 2:14, kdy lovil Bátěk děrovaný balonek ze své sítě poprvé. Během dalších čtyř minut již bylo skóre 0:3 a už tak bídná morálka našich borců se hroutila ke dnu. V čase 11:03 naskočila na informační tabuli u skóre hostů čtyřka a bylo nad slunce jasné, že tento zápas bude mít jednoznačný průběh. Druhá třetina se nesla v podobném duchu, avšak Kubánci skórovali „pouze“ třikrát. Za stavu 0:7 tedy naši borci nastoupili do poslední třetiny a zkoušeli se poprat s trojnásobnou přesilou, zachovat si důstojnost a vstřelit alespoň čestný gól. Ani to se ovšem nepodařilo. Nejblíže byl Kulma, který přeloboval gólmana, ale míček se za brankovou čáru šoural tak pomalým tempem, že jej stačil vyrazit nejtěžší hráč na hřišti. Brankář hostí byl velmi jistý a ojedinělé pokusy našich hráčů s přehledem likvidoval. Po dalších třech brankách v síti domácích tak utkání skončilo fiaskem 0:10. Na tiskovce po zápase mluvil hrající předseda VST Modrý velmi tichým, až plačtivým hlasem. Novinářům sdělil pouze to, že tým potřebuje posílit a že s některými hráči jedná. Poté se odebral do zázemí haly mumlaje si pro sebe cosi o „pos*aných zápasovkách“.

Klub utrpěl nejtěžší porážku ve své historii a je jasné, že do příštího utkání v první únorovou sobotu s FBC Hornets Praha bude muset na tréninku hodně zapracovat.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES