FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Německá posila motivovala hráče Vittorie k vítězství

logo

Tři týdny měl tým z Jižního Města na nalezení ztraceného sebevědomí po utrpěném debaklu z minulého kola, který znamenal ztrátu kontaktu s čelem tabulky a osamostatněním se na 3. místě divize A pražské a středočeské soutěže mužů.

Jakub Dvořák | 3/11/2014 4:04:53 AM | Zobrazeno: 1780x | Sekce: Report

Tři týdny měl tým z Jižního Města na nalezení ztraceného sebevědomí po utrpěném debaklu z minulého kola, který znamenal ztrátu kontaktu s čelem tabulky a osamostatněním se na 3. místě divize A pražské a středočeské soutěže mužů. Ve 12. kole čekal Vittorii soupeř z nižších pater tabulky, nicméně z minulých zkušeností víme, že tento fakt není pro VST jakoukoliv překážkou k bodové ztrátě a tak se nehledě na výsledek z prvního vzájemného střetnutí obou rivalů (Vittoria slavila vítězství 4:0) čekal vyrovnaný zápas a souboj o každý metr hrací plochy.

Před utkáním panovala v kabině značně nervózní atmosféra. Nejenom že elitní střelec Kulma, který minulý týden vystřílel svému univerzitnímu týmu trofej na turnaji ČZU, při následných oslavách vydražil svoji hůl momentálně visící na zdi nejmenovaného pražského baru vedle lapačky Dominika Haška z Nagana a kopaček Josefa Masopusta, ale také chyběla postava ze všech nejpovolanější – známý kritik sprch pražských hal a plováren – předseda Modrý.

Když už nezbývalo mnoho času do začátku utkání, stalo se něco, v co nesnil ani nejvěrnější fanoušek jihoměšťanů. Do šatny hrdě nakráčela postava známá spíše z filmů pro dospělé a řízným „heil!“ rozezněla místnost. Potom co si půlka týmu z vyděšení, že se jedná o jednoho z hráčů dnešního soupeře, vyměnila zápasovky, vyšlo najevo, že skutečná identita zdánlivě německého herce je kdo jiný než hrající předseda Modrý. Ten se stylizován do role svého oblíbence rozhodl ukázat sílu, bojovnost a touhu po reparátu a tedy plnému bodovému zisku, který byl tolik potřeba. Po této události by se na Zličínské pláni po houževnatějším týmu nedohledal. A jakmile přitakal hvězdný centr Korous, že se po cestě ze strachu ze své vlastní síly a hrozby zlomení hole zastavil v obchodě s loveckými potřebami a disponuje tak dvěma snajperkami, bylo v týmu hned veseleji. Famózně hrající Kulma by byl totiž bez zbraně, s níž kosí obrany soupeřů jako sedlák při žních, velkou ztrátou.

Hladový tým Vittorie nastoupil do zápasu jako dynamit a okamžitě ovládnul palubovku a srdce přítomných fanynek. Tlak týmu pak při přesilovce korunoval malý vzrůstem, ale velký (nejen florbalovými) výkony obránce Novotný, který po přihrávce kapitána Kolešky nedal svojí bombou hostujícímu brankáři žádnou šanci – 1:0 pro tým z Jižního Města. Po jeho brance se však začaly dít věci. Rozhodčí, zřejmě z nervozity z premiéry před zahraničním hráčem, začali tropit nesmyslné chyby, sami se ztrácet ve svých verdiktech a totálně nezvládli řídit celé utkání. Výsledkem jejich „práce“ pak byly 2 přesilové hry na straně týmu Hornets, které však pevná obrana Vittorie s jistým golmanem Báťkem v zádech ustála na výbornou.

2. třetina se nesla v podobném duchu, nicméně tentokrát rozhodnutími rozhodčích trpěl tým soupeřů. A kde vidí hráči VST možnost, tu okamžitě využijí! Při další početní výhodě se Vittoria usadila na polovině soupeře a po pár přihrávkách tu byl opět Novotný, který vyslal svoji vizitku na soupeřovic branku. Na tu se ještě při letu stačil podepsat Kulma a byl tu další gól a náskok 2:0 v 18. minutě utkání. Nicméně nejhezčí akce teprve měla přijít. Tu v 19. minutě při opětovné přesilové hře započal v rohu soupeře Kulma, který si ťuknul s Dvořákem, čímž se oba borci zbavili bránícího hráče. Dvořák poté mířil za bránu a když po cestě předvedl bravurní kličku na obránce Hornets a bekhendovou přihrávkou vyzval opět Kulmu, který se jako vždy nemýlil, žhavý kandidát na Zlatou helmu byl na světě. Sebevědomá Vittoria však po tomto gólu jakoby ztratila svůj týmový duch, kterého se marně snažil přivolat zpět hrající trenér Chlupáč a na konci třetiny dokonce poprvé v utkání inkasovala – 3:1 pro VST.

3. dějství se proměnilo v noční můru všech obyvatel městské části na jihu Prahy. Nejenom že Chlupáč během přestávky marně poskakoval okolo týmu a svými zaříkadly se snažil přivolat zpět ztracené týmové pojetí hry, ale i brzký další inkasovaný gól do svatyně brankáře Báťka na 2:3 z pohledu soupeře znamenali hrůzu v očích fanynek a především sázkařů, kteří měli Vittorii za jednoznačného papírového favorita. Nebyli by to však borci z VST, aby se vzdali svého cíle. Zdárně přečkali další oslabení a půlminutu před koncem skóroval do odkryté klece Chlupáč. O výsledku bylo rozhodnuto. Hráči Vittorie si připsali povinné 3 body za vítězství 4:2 a za zvuku melodie Das Lied der Deutschen ozývající se ze sprch se vydali ke svým domovům.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES