FBC Vittoria South Town - florbalový klub

První březnový den - Peklo v Králově Dvoře

Kulmič

Je první březnový den. Tyrkysově modrá obloha je zalitá sluncem, v parku pomalu rozkvétají sněženky a krokusy, na vrbě jívě začínají pučet kočičky. Den jako stvořený pro první letošní procházku plnou jarní romantiky.

Martin Kulma | 3/21/2014 2:03:35 PM | Zobrazeno: 1838x | Sekce: Report

Rozpis sedmé ligy se však přírodou neřídí, proto i tentokrát museli borci z Vittorie opustit své rodiče, ženy, děti, psy, šváby, rozepsané básně a v mnoha případech dokonce přepnout počítače do úsporného režimu. A to vše jen proto, aby se pokusili vybojovat historicky první výhru na prokleté palubovce v Králově Dvoře.

Sestava byla téměř kompletní, chyběl pouze nejproduktivnější hráč týmu Chlupáč, který po prodělané viróze čerpal síly na závěr sezóny v obklopení lehkých žen a zeleného dýmu uprostřed ráje pokleslých mravů v Amsterodamu.
Do dvojzápasu navíc nastupovali černomodří se sebevědomím posíleným tím, že mají ve svých řadách hráče se špičkovým vybavením. První gólman Vittorie Štěpán Bátěk totiž chytá v navlas stejné výstroji jako (minimálně) jedna z extraligových gólmanek a elitní centr Vittorie Modrý na zápasy obléká stejné spodní prádlo jako (minimálně) drtivá většina extraligových hráček.

V prvním utkání čekali na chlapce z betonové džungle pořádající červení draci z Hořovic. První vzájemný zápas skončil po dramatickém závěru 2:1 pro Vittorii, očekával se tedy opět vyrovnaný souboj.

Začátek zápasu, jako již tradičně, začali chlapci z Vittorie tím, že si nechali dát dva slepené góly, jeden dokonce zpoza branky při vlastní přesilovce. Hráče z Hořovic naštěstí snadno nabyté vedení ukolíbalo a jejich laxnost byla po zásluze potrestána. Nejprve se Dvořák probil z pravého křídla až před branku, kde švihem zavěsil do pravého horního rohu a snížil na 2:1. Hned z následující akce vznikl po - již klasicky geniální - zadovce Modrého, závar před brankou, z kterého šéfkuchař Milt vyvařil pro Vittorii vyrovnávací branku. Zde se ovšem poprvé výrazněji vložil do hry sudí, kterému se nelíbilo Miltovo postavení, proto gól neuznává. To ale černomodré nerozhodilo a spravedlnosti vzápětí učinil zadost Kulma, který vykroužil z rohu a vyrovnal na 2:2. Vittorie bylo v tu chvíli plné hřiště. Tlak, umocněný několika přesilovkami, gradoval ve chvíli, kdy benjamínek Kubák prorazil ze svého místa v obraně vše co mu stálo v cestě a poslal Vittorii poprvé v zápase do vedení – 3:2.

V tuto chvíli byla Vittoria v laufu a na Red Dragons by nevsadil snad ani týmový hazardér Korous. Jenže na přelomu druhé a třetí třetiny poslal rozhodčí dvakrát po sobě poměrně přísně na trestnou lavici rabiáta Kulmu, což rozlítilo kapitána Kolešku natolik, že ztratil všechny zábrany, vycenil zuby, ohrnul chřípí a s životně naběhlou krční tepnou se zřejmě vydal spáchat na (nutno přiznat, že oboustranně) nepřesném sudím akt syrového kanibalismu. Tomu se naštěstí podařilo, hlavně díky pomoci spoluhráčů a hrozbě trestu za nesportovní chování, zabránit a utkání se tak mohlo dohrát.

Při sérii vyloučení se stav sice nezměnil, ale Vittorie vypadla z tempa a z hřiště se během prvních minut poslední části úplně vytratila. Po chybě ve středu hřiště, kdy navrátilec z trestné lavice Kulma netrefil skákající balonek - a hráč Hořovic ho naopak trefil tak dokonale, že zapadl přímo za záda bezmocného Báťka bylo vyrovnáno - 3:3. Vyrovnávací gól naprosto zlomil morálku hráčů VST, kteří se z neurčitého důvodu a vrátili k super tragické hře z první třetiny, postrádající snad všechny prvky charakteristické pro týmový sport. Po zásluze pak byli několik sekund před koncem potrestáni, to když eskalující tlak hořovických vyústil rozhodujícím gólem znamenajícím prohru - 3:4.

FBC Vittoria South Town – Red Dragons Hořovice B 3:4 (0:2, 3:0, 0:2)
Branky: Dvořák (Novotný), Kulma, Kubák

V druhém zápase čekalo na hráče z Jižního Města pražské Lhokamo, které prozatím na chvostu tabulky hlídalo, aby se žádný ze zúčastněných týmů neztratil. V prvním zápase VST vyhráli celkem přesvědčivě 4:0, proto byli považováni za jasné favority tohoto střetnutí.
Utkání začalo více než nadějně, nejen že se hráčům Vittorie podařilo v prvních pěti minutách neinkasovat, ale dokonce se po krásné kombinaci zahraničního dua Mirko Rous – Jakub Dvořák radovala z vedení 1:0. Hra však byla vyrovnaná a hráči Lhokama si narozdíl od prvního vzájemného duelu vytvářeli poměrně dobré šance na vyrovnání, jejich snaha však končila na špičkovém vybavení gólmana Vittorie Báťka.

Když se na začátku druhé části trefil po standardní situaci rozespalý bohém Kubáč a zvýšil tak na 2:0, zdálo se být rozhodnuto. A možná právě proto opanovala snad všechny hráče kromě nebohého Štěpána v brance naprostá mizérie. Hra Vittorie byla v tu chvíli tak marná, že pokud by marnost byla fyzikální veličinou, Vittoria South Town by v tu chvíli mohla být její základní jednotkou. Nadšeně bojující hráči Lhokama hlasitě podporovaní početnou skupinou čarokrásných fanynek si v určitých pasážích hry dělali z hráčů z Jižáku tréninkové kužely.

Logickým vyústěním tlaku Lhokama bylo nejprve snížení a zanedlouho i vyrovnání na 2:2 ke konci druhé třetiny. Kdo očekával, že ve třetí třetině se Vittoria sebere a Lhokamo spláchne, se šeredně zmýlil. Snaha o tlak na branku nejhoršího týmu soutěže byla vpodstatě platonická a jediné co přinesla byl rychlý brejk, který hasil na poslední chvíli faulem Milt. Píšťalka rozhodčího sice nejprve mlčí, po chvilce přemýšlení a protestů hráčů Lhokama přece jen sudí nařizuje nájezd, který následně odvolává a po dohodě s kolegou nakonec odvolává co odvolal a šance pro Lhokamo rozhodnout zápas ve svůj prospěch je na světě. Trestné střílení se jal provést nejzkušenější hráč Lhokama, vyzval tak Báťka na souboj generací. Věkový rozdíl byl tak výrazný, že v době, kdy hráč Lhokama zřejmě již proháněl sukně po pražských diskotékách, Bátěk v dupačkách nedokázal postavit ani věž z lega. Těžko říct, jestli se právě takové nebo podobné myšlenky honily gólmanovi z Jižního Města hlavou ve chvíli, když ho bezmocného backhandovým bladákem přehazoval hráč Lhokama – 2:3.

Do konce utkání zbývalo ještě dost času, hráči Lhokama potom co strhli vedení na svoji stranu výrazně polevili v útoku a nabídli tak Vittorii šance na zvrácení stavu. Bohužel, nic takového se nestalo. Sporadické šance většinou končili nepřesnou střelbou nebo zbytečnou ztrátou míče. V poslední minutě padla i poslední šance na zvrat, když byl vyloučen frustrovaný Korous, jenž tak trochu zahodil obránce Lhokama za mantinel a trenér Novotný z obavy před ještě větším přídělem zavrhl hru bez brankáře.

FBC Vittoria South Town – Lhokamo Praha 2 : 3 (1:0, 1:2, 1:0)
Branky: Dvořák (Korous), Kubáč (Kulma)

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES