FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Prokletí Králova Dvora zlomeno! Na dobro?

logo

Předposlední hrací den Pražské a středočeské soutěže mužů se odehrával v Králově Dvoře. Našemu týmu se zde ještě nepodařilo vyhrát. Hoši Vittorie byli samozřejmě připraveni toto prokletí zlomit.

Vilém Kubáč | 3/24/2014 6:22:43 AM | Zobrazeno: 1873x | Sekce: Report

Do Dvora jsme přijeli velmi oslabeni. Pracovní povinnosti nepustili do středočeského městečka kapitána Kolešku, bojovníka Kulmu a týmového šéfkuchaře Milta. To však nebylo vše. Dvořák hrál s poraněným zápěstím, Modrý byl oslaben nemocí a Kubáč se po nemoci rozehrával.

První utkání jsme sehráli s pořádajícím celkem, rezervou FKMP Praha. Lepší start do utkání jsme si nemohli přát. Prakticky ihned po vhazování byl faulován Chlupáč. Následoval trestný úder, po němž byl odpískán další přestupek ze strany FKMP. K rozehrávce se postavil Novotný, Kubák a Kubáč. Kubák přihrál Kubáčovi po své levici. Ten trefil volné místečko v brance soupeře. Po devíti vteřinách nás poslal do vedení. Na čepelích našich holí panovala pohoda a podle toho vypadala i naše hra. V šesté minutě vybojoval Míra Korous balónek na půlce hřiště. Dalekonosnou a na milimetr přesnou přihrávkou našel Zdendu Chlupáče a ten z první zavěsil. Účet první třetiny však rozhodně nebyl plný. Další čárku na něj připsal Mára po asi nejkrásnější akci zápasu. Vilda vybojoval míček v rohu a z otočky přihrál svému předsedovi, který stál osamocený uprostřed brankoviště soupeře. Modrý se své příležitosti zmocnil přímo božsky. Neváhal ani vteřinku a z první vymetl šibenici tak prudkou ranou, že málokdo dokázal sledovat trajektorii letu bílého míčku. Do kabin, respektive na lavičku, jsme odcházeli v pohodě, možná až moc velké.

Když na začátku druhé třetiny přidal Chlupáč po Novotného přihrávce čtvrtý gól, nikdo na straně modročerných nepočítal s tím, že by utkání mohlo přinést jakékoliv komplikace. Jak šeredně se mýlili. V čase 3:50 snížil na 4:1 hráč A-teamu FKMP Bábek. Na konci druhé periody nám byla nabídnuta obrovská příležitost znovu gólově odskočit. Po soupeřově faulu bylo ponecháno odložené vyloučení, v něm hrál jeden z hráčů FKMP bez hokejky. Měli jsme možnost hrát plné dvě minuty přesilovou hru pět proti třem. Nejen kvůli tomu musím na tomto místě vyseknout poklonu rozhodčím. Dvojice Trejbal-Novosad předvedli jeden z nejlepších výkonů, které byly ze strany rozhodčích v této sezóně vidět. Dvojnásobnou přesilovku nám rozdělila druhá přestávka. Tu jsme však nedokázali využít. To jest trestuhodné a i v tomto utkání platilo staré sportovní přísloví: „Kdo nedokáže využít přesilovku pět na tři, nezaslouží si vyhrát“ Ale nepředbíhejme.

Ve třetí třetině nám docházely síly i motivace utkání ovládat. Bylo to vidět na hře. Florbal to na podívání nebyl věru pěkný. Vittoria byla náskokem ukolíbaná a přemýšlela již o dalším utkání, či jak se tři body z tohoto utkání budou vyjímat v tabulce sedmé ligy. FKMP si zase nedokázalo samo nic vytvořit. V deváté minutě po chybné rozehrávce zachytil míček Bábek a svou druhou brankou v zápase snížil. Úsměv z tváří pánů z Jižního města se však nevytratil. V posledních dvou minutách odvolali FKMP brankáře a zkoušeli štěstí v šesti. Štěstí přišlo a ne jednou. Nejprve po nedorozumění obrany přišlo snížení a 36 před koncem lobem z půlky FKMP Praha vyrovnalo na 4:4. I přes snahu zápas zvrátit v posledních vteřinách a setinách se skóre již neměnilo.

Po třízápasové pauze trávené v místním bufetu pro nás netypicky s džusem či kolou ve sklenicích nás čekalo druhé utkání dne. V tom nás čekali FBC Dynamis.

Utkání nezačalo dobře. Po minutě a 49ti vteřinách jsme prohrávali 0:1. Naše hra však oproti minulému utkání vypadala lépe. Dokázali jsme kombinovat a vytvořit si slušné šance. Zejména hrající trenér Zdenda oplýval neuvěřitelnou energií. Dokázal hrát půlku třetiny bez střídání, několikrát za sebou přeběhnout celé hřiště a ještě měl sílu na to, aby neúnavně křičel na rozhodčí. Na konci jedenácté minuty oplácel právě Zdeněk Chlupáč faul soupeře. Po sekání do protihráče dostal, až moc přísně, 5 minut za hrubost. Převahu soupeře se nám dařilo bránit dobře. Soupeře jsme k ničemu moc nepouštěli a míček se nám dařilo držet a vyhazovat.

To se nám dařilo přesně tři minuty. Běžel čas 25:28 a soupeři se podařilo naši obrannou hráz prolomit. To nás však nezlomilo a započali jsme náskok soupeře stíhat. Po dlouhém obléhání klece Dynamis konečně snížení přišlo. Chlupáč svou oblíbenou přihrávkou zpoza branky našel Kubáče a ten přesnou střelou po zemi k tyči skóroval. V deváté minutě proběhla situace obdobná excesu Chlupáčově a rozhodčí poslal hrubiána Palečka rovněž na pět minut za katr. Ještě v této třetině se podařilo vyrovnat. Nemocí zmítaný předseda Modrý přihrál Zdeňkovi a ten se nemýlil.

Přesilovka byla rozdělena sirénou. Když na výsledkové tabuli svítily tři jedničky, našel Kubáč před bránou florbalového Mirka Dušína Mirka Korouse a ten vstřelil vítěznou branku zápasu. Vedení se již i přes obrovský nápor Dynami,s zvláště na konci utkání, podařilo udržet.

V sobotu 22.3. tedy Vittoria South Town z Králova Dvora odváží 4 body. Po mnoha ostudných zápasech se nám zde podařilo vyhrát a již nemusíme proklínat krále Václava I., za to že toto město založil.

Poslední dvojkolo této sezóny se bude konat 12. dubna v Berouně. To nás čeká přímý souboj o bronz (znamenající s nejvyšší pravděpodobností i postup do vyšší soutěže) s FBC Violets Prague, na něž máme jednobodový náskok a utkání, po dnešku již s jistým mistrem, Berounem B.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES