FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Příprava na sezónu 2014/15

Poslední turnaj

Začátek září. Léto pomalu předává pomyslné žezlo vlády nad Prahou podzimu, dny jsou stále kratší, minisukni abys pohledal, školní dvorky jsou po dvou měsících opět plné halasících rozjařených školáků a dopravní podnik znova zahájil pravidelný provoz linek 2, 4 , 6 a 13. A co dělala Vittorie? Čti dál!

Martin Kulma | 9/11/2014 12:20:19 PM | Zobrazeno: 2069x | Sekce: Report

Tento, pro mnohé lehce depresivní čas, je pro všechny hráče Vittorie naopak časem velmi očekáváným, neboť právě v tyto dny předseda oddílu Modrý každoročně svolává svoje hrdličky na začátek přípravy. Protože cíle VST jsou letos vysoké a předseda je již zkušeným šíbrem a moc dobře ví, jak důležitá je herní praxe, zařadil letos poprvé ve spolupráci s kapitánem Koleškou mezi tréninkové jednotky také přátelská klání. Derby s celkem FbC Engineers a účast na turnaji Podzimní open 2014 v Kunratické hale. Zde v nabité konkurenci participovaly mimojiné také světová jména jako Keplerovi lachtánci, FbC Finest selection nebo FbC ZOO Praha.

FbC Engineers – FbC Vittoria South Town

Středeční večer v hale na Jižním Městě patřil odvetě přátelského utkání, ve kterém inženýři před rokem a půl padli s VST v domácí Unihoc Aréně 0:3. Vittorii v tomto utkání chybělo několik opor včetně vítěze kanadského bodování sedmé ligy z předminulé sezóny Chlupáče, beka s nejlepší střelou odrazem Novotného, centra Wursta, kterému se nepodařilo po půlroční pauze nalézt florbalové hole nebo cizince Dvořáka, jehož jihomoravský kotník nevydržel sloní porci člunkových běhů na premiérovém tréninku předchozí den. Naopak premiérou v dresu VST se stal tento mač pro agilního, extraligou zoceleného centra Honzu Kučeru, zkušeného defenzivního hráče Filipa Kobrzka, frontmana folkové country kapely Ondřeje „Bizona“ Hoferka a hráče s dynamitem v ruce Michala Kobularčíka.

Úvod zápasu patřil jednoznačně inženýrům, kteří prahnouc po mstě za domácí prohru zasypávali Báťka v brance Vittorie jednou střelou za druhou. Netrvalo dlouho a FBC Engineers se po chybě v rozehrávce Vittorie po zásluze dostali do vedení 0:1. Snadno nabyté vedení ovšem hostující tým ukolébalo a hráči z Jižního Města pomalu začínali přebírat otěže zápasu. Ještě do konce první třetiny se podařilo vyrovnat Miltovi -1:1. Ve druhé třetině už byla Vittoria na hřišti pánem. Krátce po pauze ji poslal poprvé v zápase do vedení Kulma 2:1, kterého zanedlouho napodobil opět Milt – 3:1. Následovala série neproměněných tutovek Vittorie, kterou ukončil až Modrý povedenou střelou tahem k tyči 4:1. Poslední naději na zvrat vzali inženýrům v poslední třetině premiérové trefy Hoferka, který chladnokrevným jednoručním bekhendem zasunul do brány tradičně geniální pas Modrého – 5:1 a Kučery, který se prosadil střelou mezi obránci – 6:1. Konečnou podobu výsledku dal svým třetím gólem v zápase opět hradní kuchař Milt – 7:1.

Vittoria South Town 7 : 1 FbC Engineers

Góly VST: Milt 3, Kulma, Modrý, Hoferek, Kučera

Podzimní open 2014

První zářijová neděle patřila prvnímu ročníku turnaje Podzimní open 2014. Díky vytrvalosti, píli, trpělivosti a vynikající finanční situaci kapitána Kolešky na tomto turnaji nechyběl ani tým Vittorie South Town. Akce se konala v Kunratické sportovní hale, ze které si doposud hráči Vittorie příliš mnoho pozitivních zážitků potažmo ligových bodů neodvezli. Oproti přátelskému zápasu chyběli super - střelec Milt a ofenzivní bek Kubák, které pro tento turnaj nahradili Jakub Strauss a Tomáš Vrba. Největším esem sestavy, které vytáhnul ze svých zápasovek kapitán a trenér Koleška, se pak stal hvězdný útočník Martin Švácha, který jinak svými góly v dresu FKÚ Ovocných Bází budí ze sna gólmany ve čtvrté nejvyšší soutěži.

V základní skupině se VST utkala s našláplým FbC Start 98 a s SK Black Dragons. V úvodním utkání turnaje se začátkem v nelidských 8:20 proti domácímu Startu se hráči Vittorie protrápili k prohře 0:3, jedinou pozitivní zprávou bylo to, že těsně před koncem střetnutí dorazil do haly i poslední chybějící hráč Vittorie a tým byl tak konečně kompletní a nažhavený na boj o druhou příčku, zajišťující teoreticky lehčího soupeře v osmifinále. Oba zápasy základní skupiny dělily velmi dlouhé dvě hodiny. Během této doby špičky klubové hierarchie vymýšlely taktiku na spanilou jízdu až do bojů o medaile, jiní „řadoví“ hráči se mezitím s vervou sobě vlastní pustili do právě naraženého sudu piva a Bizon spokojeně usnul na kapitánově batohu s rajčaty. Dlouhá pauza se na Vittorii podepsala evidentně více než na soupeři, který se dostal do bleskového vedení a zle drtil zoufalou Vittorii v obraném pásmu. Zlom nastal ve chvíli, kdy se na trestnou lavici odporoučel Korous. Důvod tohoto vyloučení pravděpodobně nikdo nezná, jasné je snad jen to, že to určitě nebylo za kecy. Během oslabení se ale poprvé blýsknul driblér Švácha, který vystihl rozehrávku a vyslal do brejku Kulmu. Ten zachoval chladnou hlavu a samostatný nájezd proměnil v premiérový gól Vittorie na turnaji. Ihned po gólu ovšem polykal výtrysky radosti statistik Kubáč, oháněje se analýzou, že remíza k druhému místu nestačí. Bylo tedy potřeba vstřelit ještě jeden gól, což se nakonec povedlo díky švihu Michala Kobularčíka, který tak konečně odpanil svoje střelecké konto ve Vittorii.

Do osmifinále tak Vittoria vstupovala jako papírový favorit a to zejména proto, že soupeř – tým Finest selection - přijel jenom v pěti lidech. Tato situace se ovšem neukázala pro hráče z Jižáku příliš příznivá, neboť byli nuceni tvořit hru, což narozdíl od destrukce hry, není jejich silnou stránkou. Tato teze se posléze potvrdila, když se soupeř dostal do vedení. Síly soupeři ale naštěstí rychle ubývaly, tlak Vittorie sílil a ve druhé polovině zápasu se podařilo skóre otočit díky pohotové dorážce Hoferka, nekompromisnímu zakončení Kučery z bezprostřední blízkosti a premiérové trefě Tomáše Vrby. Nadprůměrná návštěva dvou fanynek tak mohla nadšeně aplaudovat Vittorii postupu do čvrtfinále.

Mezi tým z Jižního Města a přímý boj o medaile se tentokrát postavil vítěz skupiny B a zároveň tým s nejmladším kádrem na turnaji - Keplerovi Lachtánci. Zatímco zkušenost byla tentokrát jednoznačně na straně Vittorie, lachtánky světoznámého krátkozrakého astronoma zdobilo nasazení a bojový duch. Po bezbrankovém poločase se první trefy na turnaji dočkal z efektní otočky Strauss a poslal VST do vedení. Po inkasované brance mladí ploutvonožci zvýšili agresivitu u mantinelů, což mělo za následek dvě nepříjemné situace. Nejprve se po střetu s protihráčem ocitla v kevlarovém nebi zánovní hůl nováčka Kučery a chvilku poté se po souboji za brankou ocitl v nebi kolagenovém ne úplně zánovní, nicméně do té doby celkem spolehlivě funkční Kulmův přední zkřížený vaz. Nečekené ztráty ovšem hráče Vittorie nezlomily, naopak ihned ze standartní situace po faulu na Kulmu zatlačili na nezkušené lachtánky tak, že si po akci malinovkou omámeného toxického recidivisty Kubáče vstřelili vlastní gól. Třetí hřebíček do čtvrtfinálové rakve pak lachtánkům zatloukl Vrba a bylo rozhodnuto, Vittoria bude hrát o medaili!

V semifinále opět čekal na hráče z Jižního města domácí tým Start 98, který se ovšem ve čtvrtfinále nečekaně trápil s hráči Black Dragons. Tentokrát ovšem nenechali jeho hráči vůbec nic náhodě a po jednoznačném průběhu porazili Vittorii South Town 5:0. K zvýšení kreditu a cti Vittorie lze přičíst alespoň fakt, že zatímco během utkání byla ofenziva VST téměř nulová, ofenziva proti stánku s pivem ihned po ukončení zápasu byla vyloženě zničující.

V posledním utkání nedělního programu a zároveň v boji o bronz se Vittorii postavili staří známý v dresech bohemky, tentokrát pod názvem Knap Club. Vzhledem k celkovému vyčerpání všech zúčastněných se jednalo spíš o boj než o pohlednou hru. Šance se střídaly na obou stranách. Bohužel jako první kapituloval Bátěk. Z následujícího protiútoku ovšem po obkroužení branky skóroval již potřetí na turnaji Vrba a stal se tak nejlepším střelcem Vittorie. Těsně před koncem poločasu ovšem hráči VST nepohlídali standartní situaci a nepříliš povedená střela nakonec skončila za zádami bezmocného Báťka. Druhý poločas byl ve znamení snahy o vyrovnání, která se postupem času měnila v křeč. A protože chlapci v černomodrých dresech nevytlačili nic ani během tlaku při závěrečné power play, skončili bez medaile. Krutost porážky nakonec zmírnila alespoň cena útěchy v podobě dvou dárkových kartonů piva, které opět rychle zažehly pověstnou jiskru slzami zalitých očích zklamaného kapitána Kolešky.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES