FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Co přinese nová sezona?

logo

Co čeká Vittorii v nové sezóně? Jací soupeři ji potkají? Koho se může bát a koho se naopak bát nemusí? To všechno vám řekne tento článek!

Adam Kubák | 9/19/2014 6:05:31 AM | Zobrazeno: 1581x | Sekce: Preview

Vittoria South town bude díky dodatečnému postupu hrát v nastávající sezónně 2014/2015 soutěž s názvem PH+SČ přebor mužů – skupina D. Většina soupeřů budou pro celek z Jižního města nová, snad kromě Sokolu Bubeneč se kterým změřil tým síly před dvěma lety a dokázal dvakrát vystřílet výhru (7:4 a 3:2). Sedm týmů včetně Vittorie je z Prahy, další týmy jsou z Benešova, Kutné Hory, Říčan a Zruče nad Sázavou. Oproti loňské sezóně kdy se tak 80% zápasů hrálo v Králově dvoře nebo Berouně, letos budou hrací místa rozmanitější a dokonce se tentokrát bude hrát i pár zápasů v Praze.

Nyní krátce k týmům, které budou soupeřem Vittorie:

FBC Kutná hora B


Béčko velkého klubu, který má týmy ve všech kategoriích, přičemž áčko hraje divizi (tj. o 3 ligy výše). Osobně očekávám velmi těžkého soupeře, je pravděpodobné že za tým budou naskakovat junioři a stejně tak se mohou zapojit někteří borci z A týmu. Loni hrál tým stejnou ligu a skončil v polovině tabulky.

FBC Merkur Praha B


Áčko tohoto klubu hraje nejvyšší pražskou ligu. Loni tento tým hrál stejnou soutěž a měl poměrně nízkou gólovou potenci, rozdíl vstřelených a obdržených branek tvořil hrozivých -29, což není zrovna nejlepší nálepkou.

FBC Říčany


Manšaft, který stejně jako Vittorie dodatečně postoupil. V minulé sezóně se těšil dobré gólové bilanci a to především díky ostrostřelci Janu Brejchovi, který nasázel 25 gólu a na dalších 15 asistoval. Bude nutné ho uhlídat.

Fbk Sokol Bubeneč


Solidní výsledky, díky kterému dosáhl tým druhého místa ho vynesli o ligu výše. Tým se mohl pyšnit dobře koncentrovanou obranou a produktivním útokem, otázkou je obstojí letos proti lepším soupeřům?

FBK VŠSK PedF UK


Prostě peďák a tým budoucích učitelů. A taky takový průměrňáci, loni hráli stejnou soutěž.

Prague Vikings


Původně C-tým Tatranu Střešovice, který sestoupil do této ligy. Osobně jsem tým viděl hrát, technicky solidní při vysokém tempu ale příliš nestíhá.

SK B.U.H Praha


Ve vyrovnané loňské sezónně tým urval 4 místo, na co dosáhne b.u.hžský tým letos?

SK Florbal Benešov B


Další B tým a možná jeden z adeptů na postup (za předpokladu postupu i A týmu, který hraje jen o ligu výš). Borci z Benešovska mají obrovskou hráčskou základnu týmy takřka ve všech kategoriích. Loni dokonce měli juniory hrající v nejvyšší G2 lize. Lze očekávat zarputilou hru mladých pušek hladových po úspěchu.

TJ Jiskra Zruč nad Sázavou


Loni suverén ligy, v tandemu za zálohou Kolína si zkušeně pohlídal druhou postupovou pozici. Velice nebezpečný soupeř.

VŠSK MFF Praha


Sestoupivší tým z vyšší ligy. Loni se jim příliš nedařilo. Zápasy s matfyzákama budou o to pikantnější, že za ně hraje bývalý kapitáni Vittorie Jakub Marčiny.

Letošní soupiska Vittorie bude pravděpodobně delší než loni, očekává se příchod nových hráčů. Někteří z nich se již představili na tréninku i na přáteláku s FBC Engeneers, které obohacená sestava Vittoriánů smetla solidním výkonem 7:1. Těžko se mi odhaduje, jak si povede Vittorie v lize, tvrdit, že jde na postup, by znělo až příliš ambiciózně. Myslím, že tým má určitě potenciál pohybovat se v polovině tabulky a i nad ní.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES