FBC Vittoria South Town - florbalový klub

1. turnaj: Na úvod sezony s bodem

zdraveni

27. 9. 2014 Vittoria vstoupila do své již páté soutěžní sezony. Hráči i fanoušci klubu první 2 mače sezony vyhlíželi stejně netrpělivě jako slovutný předseda Modrý opožděné příspěvky do klubové kasy. Jak si pod billboardy pohledných dorostenek na pražské Děkance borci v modročerném vedli? A jak se předvedla nová jihoměstská akvizice Kučera?

Daniel Koleška | 10/16/2014 12:21:07 AM | Zobrazeno: 1569x | Sekce: Report

Úvod sezony patřil souboji s týmem FbC Říčany. S kostrou tohoto týmu se již VST kdysi potkala, tenkrát však hrál pod jménem Kolovraty. Stejně jako tehdy, ani v tomto zápase nebylo nouze o tvrdé souboje a občasné strkanice před brankou. Kvůli zranění nemohli modročerní tentokrát spoléhat na služby agilního křídla Dvořáka, který stále laboroval s masivním výronem, a řízného útočníka Kulmy, který si díky zraněnému dvojčeti své lysé hlavy, tedy kolene, tuto sezonu už možná ani nezahraje. Po chladném začátku se z prvního úspěchu radovaly Říčany, v 6. minutě do Báťkovy svatyně přesně zamířil teprve 18-letý Mikeš, nejmladší hráč na hřišti. Jihoměšťanům se podařilo půl minuty před koncem první třetiny vyrovnat Wurstem, kterému přesně přihrával nováček sedmé ligy Kučera.

Ve druhé třetině se trochu přitvrdilo, avšak rozhodčí nechali hře volnější průběh a na lavičku hříšníků neputoval ani jeden provinilec proti pravidlům. V čase 7:07 zafungovala rychlá spolupráce, kdy Koleška z obrany vyslal po lajně Kučeru, který na středu hřiště neomylně našel Milta, jež, stejně jako nepořádek na kachličkách své milované kuchyně, balonek neomylně zametl přímo pod víko. Spolupráce dvou Janů zafungovala na jedničku a provizorní trenér a masér v jedné osobě Dvořák křepčil na lavičce „jednonož“. Ve druhé části se již nic podstatnějšího nestalo, ačkoli byla na hráčích VST vidět chuť tlačit se do útoku.

Gólový účet třetí třetiny otevřel v čase 1:52 v akci jako přes kopírák opět Milt. Kučera si připsal již třetí asistenci v tomto utkání. Dvougólové vedení dodalo modročerným křídla a snažili se ho vší silou navýšit. Ve 4. minutě ale přišla facka v podobě kontaktní branky vstřelené Vackem. Za dvě a půl minuty už bylo srovnáno a utkání tak slibovalo velmi zajímavou koncovku. Jediná fanynka v kotli VST se však už změny skóre nedočkala a tak si z prvního zápasu jihoměšťané odnesli první bod sezony.

FbC Vittoria South Town – FbC Říčany 3:3
Branky VST: 12. Wurst (Kučera), 19. Milt (Kučera), 26. Milt (Kučera)

Do druhého utkání nastoupili modročerní proti béčku benešovského Florbalu. Už při rozcvičení bylo vidět na mladých borcích z Benešova, že většina z nich ještě nedávno sála z matčina prsu. Vzhledem k pravděpodobně několikanásobně vyšším tréninkovým dávkám se po hřišti pohybovali jako vítr, čímž mátožné hráče VST trochu polekali. Na druhé straně jim nechyběla zkušenost v podobě kapitána týmu Pokorného, který pamatuje celkem 6 československých a českých prezidentů. Rozdíl mezi nejstarším a nejmladším hráčem na soupisce Benešova B činil neskutečných 36 let!

Začátek utkání byl velmi nervózní, což ve 3. minutě vyústilo ve vyloučení Kubáče za hru rukou, na které dotyčný reagoval chytrým odůvodněním „Ale hovno!“. Rozhodčí se však jeho argumenty rozhodli nebrat v úvahu a nesmlouvavě poslali pardubického poetu na trestnou lavici. Naštěstí se Benešovu nepodařilo početní výhody využít a vittoriáni se ubránili. To už ovšem neplatí o situaci z času 8:41, kdy ze zákrytu střílel za Báťkova záda Vorel, kterého si benešovští stáhli z áčka hrajícího o ligu výš. Po této sprše podobné teploty jako v hale v pražských Kobylisech hráli modročerní poněkud zakřikle a po zbytek třetiny se spíše bránili. Do druhé nastoupili po debatě s Dvořákem i dopajdajivším Kulmou aktivněji, ale kýženého vyrovnání se nedočkali. Fanouškům tak alespoň poskytoval zábavu v podobě neutuchajících rozporů s rozhodčími Chlupáč. V čase 10:26 byl za faul bránícího prošedivělého kapitána Benešova odpískán nájezd, kterého se sebevědomě ujal Kubáč. Svým blafákem doprostřed brány však „domácího“ gólmana nepřekvapil a skóre se tak neměnilo. VST nedokázala využít ani následné početní výhody.

Vyrovnání na 1:1 přinesla až polovina poslední části, kdy potřetí tento den zafungovala spolupráce Kučera – Milt a druhý jmenovaný si připsal svůj třetí úspěch v nové sezoně. Nutno dodat, že rozhodčí či pořadatelé zápasu zápis popletli a branku nesmyslně připsali Koleškovi, který v tu dobu ani nebyl na hřišti. Stejně tak si počínali i v prvním zápase, proto se teď kapitán VST může „pyšnit“ dvěma zásahy, které lze najít v oficiálních zápisech utkání poskytovaných ČFBU. Fanoušky milovaný a na svazu evidentně oblíbený Koleška si však za přínos klubu tyto zápisy do análů nepochybně zasloužil, proto nechme individuální statistiky a spekulace o nich stranou. Faktem bohužel zůstává, že tři minuty před koncem zápasu Vittoria znovu prohrávala a vidina bodového úspěchu se začala pomalu rozplývat jako pára nad Miltovým hrncem. Nervózní závěr zápasu zpestřila vyzutá obuv benešovského obránce, po které se Vittoriáni dožadovali vyloučení domnělého provinilce. Kdyby však při posezení v pražských putykách méně naslouchali vábivým pardubickým veršům a více chlácholivému hlasu chotě předsedy Modrého, jistě by věděli, že s vyzutou botou se ve hře dá pokračovat. Škoda, že Šárka tomuto nemohla být přítomna, neb kolují zvěsti, že se jedná o jediné pravidlo, které ve florbalu ovládá. První prohře sezony nezabránila ani důrazná slovní přestřelka na lavičce VST mezi kapitánem a skoro-kapitánem, kteří si na vzdálenost půldruhého metru vzájemně vyměnili tolik slin jako při vášnivém francouzáku.

SK Florbal Benešov B – FbC Vittoria South Town 2:1
Branka VST: 31. Milt (Kučera)
Vyloučení: 4. Kubáč (hra rukou)

Celkově tak VST utržila z prvních dvou utkání jediný bod, což je méně navzdory očekávání. Krčí se tak na 9. místě aktuální tabulky. Na modročerných byla až na výjimky znát fyzická nepřipravenost, proto nezbývá než věřit, že se toto do příštích zápasů zlepší.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES