FBC Vittoria South Town - florbalový klub

V Berouně vytěženo 6 bodů

logo

Druhým ligovým dostaveníčkem v letošní sezóně byl pro hráče Vittorie dvojzápas v Berouně. South Town, jakožto nováček v Pražském a středočeském přeboru mužů, předvedl před třemi týdny herně sympatický výkon, který však bodově příliš nezúročil. Na to jak dopadnou nedělní zápasy, byli proto nejen hráči a fanoušci, ale i florbalová veřejnost zvědava.

Vilém Kubáč | 11/10/2014 1:35:11 AM | Zobrazeno: 2382x | Sekce: Report

FBC Vittoria South Town-FBK VŠSK PedF UK 6:3 (1:2,2:2,0:2)
Branky VST: Chlupáč, Dvořák (Milt), Kubáč (Kubák), Koleška (Korous), Kubák (Kučera), Milt (Kučera)
K prvnímu utkání naši borci nastoupili pro rozmazlené vysokoškolské studenty v nekřesťanský čas o osmé hodině ranní. Soupeřem jim byl tým pedagogické fakulty Univerzity Karlovy, založené v roce 1348. Florbal se zde začal hrát o něco později. Nejrychleji se rozkoukal jejich kolega z Fakulty sociálních věd Chlupáč, který jim ve druhé minutě vstřelil branku. V zápětí však budoucí kantoři vyrovnali. V čase 7: 39 našel Honza Milt Kubu Dvořáka a jeden z nejlepších běžců Vittorie poslal svůj tým do vedení.
Na počátku druhé třetiny dostala Vittorie možnost standardní situace. Celá pětka pedagogů se vyrovnala do řady jako při příchodu řídícího učitele do sborovny. Toho si trefně všiml Vilém Kubáč, který se postavil do pravé části brankoviště a byl tam nikým nehlídán. Kubák, který byl toho času u míčku na rozehrávce, svého spoluhráče zpozoroval, nezaváhal a přihrál mu přímo na hůl. Pro Viléma to byla už chuťovka a míček doklepl do klece soupeřícího týmu. Studenti z pedagogické fakulty v sedmé minutě náskok Vittorie stáhli na jednobrankový rozdíl. Na to však reagoval kapitán mužstva Dan Koleška, kterému nabil Míra Korous. Skoropedagogům se podařilo ještě jednou se k Vittorii brankově přiblížit, když v osmé minutě skóroval Kváča.
Na konci třetí minuty závěrečné periody si své velké přání, v podobě vstřelené branky splnil obránce s ofenzivními choutkami Adam Kubák. V poslední minutě zápasu stvrdil první letošní vítězství VST Honza Milt za asistence Honzy Kučery. Vittoria v tomto utkání dala budoucím učitelům školu florbalu a přesvědčivě zvítězila.
FBC Vittoria South Town-FBC Merkur Praha B (2:1,3:0,2:1)
Branky VST: Kučera (Milt), Korous, Milt (Kučera), Kučera (Milt), Chlupáč, Wurst (Kubáč), Kučera
Vyloučení: 3:2 z toho Dvořák 2 min. nesportovní chování, Milt 2 min. sekání, Korous 2 min. vrážení

Ku druhému nedělnímu klání Vittoria South Town nastoupila proti béčku Merkuru Praha. Účet zápasu otevřel Lukáš Bokr z Merkuru. Na to však za minutu a osmnáct vteřin odpověděl ve velké formě hrající nová akvizice Vittorie Jan Kučera. Přihrával mu jeho jmenovec Milt. Ještě před přestávkou poslal jihoměstské do vedení Míra Korous.
Po přestávce budí rozruch na hřišti Dvořák, který se ožene po protihráči a dostává zbytečně dvouminutový trest na nesportovní chování. V sedmé minutě druhé třetiny Kučera přihrává Miltovi a je to 3:1. O necelé 4 minuty toto duo opět přináší Vittorii gólový příspěvek, ovšem v opačném gardu. Tři sekundy před sirénou přidává další čárku na gólový účet tohoto zápasu Zdenda Chlupáč.
V závěrečném dějství se podařilo VST ustát dvojici oslabení při vyloučeních Milta za sekání a Korouse za vrážení. V desáté minutě přihrává Kubáč Wurstovi a utkání je definitivně rozhodnuto. V poslední minutě hry kompletuje hattrick Honza Kučera a čepice mohou létat na palubovku. Vittoria v tomto zápase Merkur rozložila jako stavebnici stejného názvu.
Tým VST toho nedělního rána dokázal, že se s ním v přeboru musí počítat a že není v sedmé nejvyšší české soutěži do počtu.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES