FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Šest minut vedení nad mistrem ligy

FBC Vittoria South Town

aneb každý má právo na svých pět minut slávy... Na svém předposledním turnaji odehráli VST dvě těžká utkání. Vzhledem k tomu, jak malé jsou bodové rozestupy v druhé polovině ligové tabulky, doufali jsme, že se přeci jenom poštěstí urvat nějaký ten bod a posunout se vpřed. Nakonec se nám zápas proti prvnímu celku tabulky Tago Mago podařil lépe než předchozí derby proti Engineers. Obě utkání byla ale rozhodně znamením, že potenciál v našem mužstvu je.

Petr Hovorka | 4/18/2010 10:35:00 AM | Zobrazeno: 2208x | Sekce: Report

FBC Engineers – VST 6:2

Derby proti našim prirozeným riválum VST nezvládla. Už ve tretí minute šel souper do vedení štastným gólem, kterému pomohl neduraz obráncu pred naší brankou. Ješte do první prestávky Engineers vedení navýšili o dve branky a s VST to nevypadalo vubec dobre.

Po ctyriadvaceti vterinách druhé tretiny ale snížil Kuba Marciny, kterému nahrával Zdenek Chlupác. Práve autor asistence naší první branky mel pak na holi vyrovnání, jenže nepovedlo se a naopak souper z protiútoku potvrdil ono povestné: nedáš-dostaneš.

Do tretí tretiny udelal masér týmu:) zmenu v sestave, když prohodil složení obranných dvojic. Navíc v case 29:11 vykresal nadeji kontaktním gólem Michal Pokorný. VST verila v obrat a vytvorila si ješte nekolik dobrých streleckých pozic, ale v koncovce se jejím hrácum absolutne nedarilo. Naopak fatální chyba v rozehrávce znamenala ctvrtý gól Engineeru a byla prakticky po zápase. Engineeri ješte VST nadelil další dva kousky, které už ale nic neznamenaly.

„Prospali jsme první tretinu, kde nám souper odskocil o dva góly. Ve druhé tretine jsme se zlepšili a myslím si, že jsme soupere místy i prehrávali, ale naprosto jsme selhali v koncovce. Souper naopak své šance využil, a proto zasloužene vyhrál. Pozitivem byl start nového brankáre Dominika Jiráka, který podal dobrý výkon,“ prohlásil po utkání Petr Hovorka.

VST – Tago Mago 2:4

Ve druhém utkání dne nastoupila VST proti jednoznacným lídrum tabulky, hrácum Tago Mago. Ti od zacátku drželi mícek a snažili se o brzký gól. Úvodní tlak ale Jihomeštané preckali a sami se snažili vyrážet do brejku, které ale zastavoval skvelý brankár soupere. Do vedení se dostalo Tago Mago v 9. minute po presne umístené strele ze strední vzdálenosti. VST ale dokázalo ješte do první prestávky vyrovnat, když se v presilovce trefil Petr Dunda.

Na zacátku druhé tretiny se dostal do brejku první útok VST a Zdenek Chlupác poslal Vittorii do necekaného vedení! To si v tomto utkání domácí hráci velmi užívali, narostlo jim sebevedomí a dostali se do dalších šancí. Jakoby pak ale zapomneli hrát tolik disciplinovane smerem dozadu a Tago Mago v podstate behem jedné minuty v záveru druhé tretiny otocilo stav utkání na 2:4.

Ve tretí tretine se hráci VST hecli a nekolikrát favoritu utkání zle zatopili, ale Tago Mago už si utkání zkušene pohlídalo. Hráci VST ale mohli ze hrište odcházet s hlavami nahoru.

„Tago Mago nás asi trochu podcenilo. Pro toto utkání jsme zmenili nejaké taktické veci a celkem to fungovalo. Už tradicne jsme ale doplatili na špatné rozebírání hrácu pri standardkách a neduraznou obranu. Velké problémy jsme také meli v zakoncení, které je potreba zlepšit. V každém prípade jsme podali výkon, na kterém se dá pro príští sezónu stavet,“ uvedl po utkání Ondrej Novotný, v tomto utkání pravé krídlo druhé formace.

Výsledky 10. turnaj:

FbC Engineers - FBC Vittoria South Town 6:2 (2:0, 0:1, 4:1)
Branky: 13. Marciny (Chlupác), 30. Pokorný (Chlupác)
Prubeh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2
Vyloucení: 0-2 (Med – opakované prestupky, Pokorný – opakované prestupky)
Využití: 1-0
Sestava: Jirák – Modrý, Dunda, Novotný, Koleška – Chlupác, Med, Marciny – Jungwirth, Pavlu, Pokorný


FBC Vittoria South Town – FBC Tago Mago B 2:4 (1:1, 1:3, 0:0)
Branky: 12. Dunda (Chlupác) PP, 14. Chlupác (Med)
Prubeh utkání: 0:1, 2:1, 2:4
Vyloucení: 0-2
Využití: 1-0
Sestava: Jirák – Marciny, Modrý, Koleška – Chlupác, Med, Dunda – Pokorný, Pavlu, Novotný.
Man of the Match: Jakub Marciny

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES