FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Nedělní znovuzrození VST

FBC Vittoria South Town

Nedělního podzimního rána vyjeli bojovníci s logem VST na prsou na křížovou výpravu do pražské haly v Radlicích pro další body do tabulky. Sešli se v hojném počtu, s podporou dokonce i jedné fanynky a tak nezbývalo nic než se odvážně pustit do našich soupeřů.

Petr Dunda | 10/31/2010 11:35:34 PM | Zobrazeno: 2657x | Sekce: Report

Papírove nás cekal na první zápas jeden z nejslabších týmu v celé lize, ale každý ví jak dokáže být podcenení protivníka zrádné. Hrdinové v cerno-modré však nechteli nechat nic na strýckovi príhodovi a do haly dorazili témer všichni v cas a v plné paráde. Na nikom nebyly videt následky životosprávy predchozích dnu, at již ona vypadala jakkoli. Bohužel Pepík Stejskalu, naše brankárská jednicka,
byl neschopen tohoto chladného rána vykonávat svoje remeslo, musel jeho místo zaujmout Ondruv kamarád Jarda Holaj. Po poslední taktické porade a sestavení útoku pro dnešní utkání jsme se vrhli pred zraky jediné dorazivší fanynky Šárky, která jiste nelitovala brzkého vstávání, jelikož si jiste do sytosti užila vypracovaných a vytrénovaných mužských tel, do predzápasové rozcvicky.


Souper dorazil v poctu nedostatecném pro vytvorení ani dvou petek, tudíž vedle naší plné lavicky ta jejich vypadala jaksi nepatricne. Zacátek utkání se nesl v boxerském duchu, kdy si oba souperi toho druhého otukávají. Hra VST se nesla v duchu nepresností ve finální prihrávce, nekolikráte se hnal Kubík Reichmannu sám ze strany na brankáre, bohužel pro nej i pro borce v cernomodré mu v továrne namontovali cepel na opacnou stranu a tudíž jeho strela nemela golové zakoncení. Strela Petra Dundy snad vypila predešlou noc víc než její majitel a ohrožovala všechny okolostojící víc než brankáre soupere a jeho svatyni. Stalo se tudíž to, co muselo prijít. Souper se z nejaké naprosto náhodné akce dostal na dostrel brány a poslal na našeho golmana plachtícího motýla. Bohužel doplachtil za opareného Jardu až do brány a souper vedl 1-0. Jak by rek Franz Beckenbauer: ta strela se dala chytat do cepice. Gol však probudil medveda a hráci VST okamžite kontrovali svým golem po ose Reichmann-Chlupác, kdy druhý jmenovaný zakoncoval prízemní strelou. Nejen první tretina, ale i celý zápas se nesl v duchu cetných souboju Zdenka s brankárem soupere. Ten dost casto mícky vyrážel a Zdenek, který za svojí hokejkou skoro není videt se pred bránou zjevoval jak duch.


V druhé tretine Se nám opet nepovedlo odbránit natesno soupere, kterí meli znacnou váhovou prevahu a z ojedinelé šance nám tam spadl další banán. Nutno však podotknout, že i za nej klubová pokladna vyinkasuje slušnou cástku, jelikož souper chytre našel pred bránou stojícího našeho obránce, který si peknou fotbalovou placírkou poslal balonek do vlastní síte. Ale to opet probralo tým z letargie, padlo pár ostrejších výrazu a strhla se smršt, která možná zablýskala na lepší casy. Kejšpr s Pokym obelstili obranu hostí a Poky tak mohl zaznamenat veleduležitý gol. Nastartoval tak nejlepší 2minutovku v historii klubu. Behem techto dvou minut se krome nej trefil ješte Jakub Reichmann, který oba goly vsítil z asistence Zdenka. V Kubíkovi se opet probudily jeho strelecké instinkty a velmi durazne si tím rekl o prední prícky mezi nejlepšími strelci klubu.


Jen pokud si dobre pamatuju, tak jeden z techto golu dal Zdenek, rozhodcí jen do zápisu prohodili aktéry. Na to se však historie ptát nebude. Zaznela nám siréna druhé tretiny a do šaten se odcházelo za lichotivého stavu 4-2 pro Vittorii. Nebýt té zpropadené cepele na Kubíkove hokejce, mohlo být skore mnohem vyšší, pár pruniku po krídle tam bylo, které si o gol ríkaly.


Ve tretí tretine souper odešel na párek a my si mohli vyzkoušet systémy rozehrávky i s kužely. Nechci nijak snižovat kvalitu soupere, ale Šárka si mohla jít v klidu taky zahrát.
Cas od casu sice naznacili nejaký pokus o brejk, ale ten vetšinou skoncil tím, že si balonek ukopli nebo ješte lépe ustrelili k našemu obránci. V tretí tretine si bodík pripsal i Ondra, který mel to štestí, že mi prihrál ve chvíli, kdy jsem šel ciste náhodou kolem strelecké formy a trefil jsem snad poprvé v zápase bránu. Proti tomu byl samozrejme brankár soupere bezmocný. Jen o pár minut pozdeji pronikal Zdenek po krídle a koukal kde co lítá, ale naštestí zareagoval na muj pronikavý podnet pro prihrávku a naservíral prihrávku skrz brankovište. Bránu jsem trefil, takže nebylo o cem. Jen o pár sekund pozdeji si Kubík proskotacil obranou soupere a zvaršil tak dle zápisu svuj hattrick. Alespon nekdo prispívá do klubové kasicky. Zbytek zápasu se odehrál bez dalších pametihodných akcí, krom pár zahozených šancí z naší strany, ale na konecném skore 7-2 se již nemenilo. Až na vlažný zacátek se nám zápas proti papírove slabšímu souperi podarilo odehrát na výbornou, chybela sice urcitá lehkost a presnost souhry petic, ale to bohate nahradila chladnokrevnost Kubíkova zakoncení. Kejšpr bodoval i v druhém zápase sezony a svoji spokojenost dával patricne najevo :-)



VST - SK DHL fb Team 7:2 (1:1,3:1,3:0)
B: 5.Chlupác(Reichmann), 22. Pokorný (Kašpar), 23. Reichmann (Chlupác), 24. Reichmann (Chlupác), 30. Dunda (Novotný), 33. Dunda (Chlupác), 33. Reichmann
vyloucení: 0:1
bez využ
prubeh 0:1,1:1,1:2,7:2

Na druhé utkání se jako divák prišel podívat i sám velký Krvák (Petr Jungwirth), takže svojí prítomností zdvojnásobil pocet diváku v hledišti. Na druhé strane jako fanynka pusobila maminka s dvema detmi, tudíž souper mel o jednoho fanouška více. Jako druhý souper nás cekal tým F.C. Vorms Praha B, který sice oba své zápasy prohrál, avšak velmi tesným rozdílem s velmi silnými souperi. Proto jsme necekali žádnou procházku ružovou zahradou. Souper dorazil jen se 7mi muži do pole, což nám sice nahrávalo, ale o to drtivejší vstup do utkání jsme cekali. Došlo i k lehcím zmenám v sestave, obzvlášte povedená byla ta, kdy trener postavil všechny prítomné Jakuby do jednoho útoku. A pak se nemáme divit, že komunikace na hrišti vázne. Nestalo se však to, co všichni ocekávali. Stalo se neco, co se snad ješte nikdy v klubové historii nestalo. Rytíri z Jižního Mesta vtrhli na svého soupere jak vichrice a už ve tretí minute se menilo skore v jejich prospech. Premierovým strelcem zápasu se stal kapitán Kuba, který prostrelil vše, co mu stálo v ceste. Ondra si pripsal další kanadský bod, když Kubovi na jeho výstavní strelu neméne precizne prihrál. Vše se odehrálo v presilové hre.


O pár minut pozdeji prostrelil brankáre domácích Kubík Reichmann a pokracoval tak ve své nebývalé strelecké produktivite. Bod za prihrávku si pripsal i hyperaktiv a bodove tak v této sezone debutoval. Jeho chvilka slávy však mela teprve prijít. Minutu poté mi Poky výtecne namazal a já sem nechal zapomenout na trápení z predchozího zápasu. Strelou tahem z výbehu na vzdálenejší tyc tesne nad zemí stav 3-0. Sláva však ješte nekoncila. Hyperaktiv prihrával pred branku, kde se o mícek poprali Zdenek s Kejšprem a Kejšpr zužitkoval svojí váhovou prevahu a dopravil mícek pod brankárem do síte. V 7. minute to bylo 4-0 pro VST a nálada v týmu byla skvostná. Míc je ale kulatý a souper nám z jedné své akce predvedl, že florbal hrát umí. Po prihrávkách na jeden dotek a strele z první se nám zatrepetala sítka. O nekolik chvil pozdeji Hyperaktiv predložil souperi dárkový poukaz na gol zdarma, kterým souperuv útocník nepohrdl. Ale stále jsme byli na koni a 1.tretinu jsme vyhráli pomerem 4:2.


Ve druhé tretine již tak durazne hrající souper ješte priostril a nekteré zákroky byly za hranicemi pravidel. Rozhodcí si však drželi nadhled a do dalšího vylucování se nepoušteli.
v 18. minute se blýsknul do té doby težce drící hobit a po tom, co presprintoval dva hráce soupere predložil výzvu Kubíkovi, kterého jeho golové instinkty nezklamaly a skore se opet menilo v náš prospech. Souper mel ocividne nacvicenou jednu akci, z které snižoval na 5:3. Naprosto trapná akce, s kterou nás souper šikanoval vedla ke snížení na 5:4. Do konce tretiny zafungovala spolupráce Kubík Poky a Poky svým druhým golem dne opet poslal Vittorii do dvoubrankového vedení. To trvalo do poslední vteriny tretiny, po tom co se nechal Kuba Marciny vyloucit za brutální faul v rohu u souperovi branky, kdy podlouznutí bránicího Petra Dundy využil souper k naprosto stejnému zakoncení jako ve 4 predchozích prípadech. Bylo to už trošku trapné. Jinak Kubuv brutální faul spocíval v tom, že forcekoval soupere s balonem za bránou a podjely mu nohy. Bohužel spadl souperi pod nohy tak nešikovne, že tomuto se o Kubu zasekla noha a poroucel se k zemi. Rozhodcí neváhal ani vterinu a poslal nás do 4. Kuba by se za takový faul, který smrdel kriminálem mel stydet.


3. tretina tedy mela rozhodnout o všem. Hrálo se nahoru dolu ve vysokém tempu. Bohužel souper nás už pošesté obelstil naprosto totožnou akcí a vyrovnal na 6-6. V tu chvíli nekolika málo lidem bouchly saze a bylo bláto na hrišti. Naštestí se centr prvního útoku Petr Dunda rozvzpomnel na dny své dávno zašlé slávy a po výborném forcekingu Kuby Marcinyho a Kejšpra si našel nejvýhodnejší streleckou pozici pred brankou. Stacilo si už pouze Kejšprovi ríct o prihrávku a vymést pravou pavucinu souperovi branky ve které brankár fungoval jen jako divák. Tento gol byl zlomový, jelikož souperi již ruply nervy a po velmi nevybíravém zákroku u mantinelu, kdy si Kejšpr chvilku užil stav bez tíže, jsme dostali výhodu 5ti minutové hry 5na4. O minutu pozdeji Petr Dunda obral soupere o balonek a svým tretím golem v utkání poslal Vittorii na kone. Nádhernou exekuci standartní situace pro diváky predvedl Kuba Marciny, kdy zkušeným okem zaregistroval špatne postavenou zed soupere a vymetením šibenice zvýšil na rozdíl 3 branek.


Poté si svojí chvilku slávy užil i Ondra Novotný, který slapshotem z pulky trefil parádne ružek branky a Kubovi Medovi dalo porádne zabrat uskocit z trajektorie letu Ondrova projektilu. V posledních vterinách utkání prišla i Hyperaktivova chvilka a po tom co obdržel prihrávku za vlastní brankou probehl celé hrište zaznamenal prízemní strelou k tyci svuj první gol v sezone. Utkání bylo naprostým opakem predchozího, skvelý vstup do utkání, ztráta koncetrace nás poté stála 4 brankové vedení, ale famozní a troufám si tvrdit i nejlepší tretina klubu nás zasloužene korunovala vítezi tohoto utkání. Fantastickým výkonem se prezentoval Kejšpr, Kubík v sobe probudil strelce a kluci v obrane si vyzkoušeli nový systém rozehrávky. Ted už se jen ceká na novou Márovu hokejku a jeho gol. Jen aby to nebylo cekání na Godota.



F.C. Worms Praha B - vst 6:11 (2:4, 3:2, 1:5)
B: 3. Marciny (Novotný), 6. Reichmann (Pavlu), 7. Dunda (Pokorný), 7. Kašpar(Pavlu), 18. Reichmann (Boucek), 23. Pokorný (Reichmann), 31. Dunda (Kašpar), 32. Dunda, 33. Novotný 34. Marciny, 36. Pavlu (Kašpar)
vylouceni: 4:1
vyuziti: 1:5

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES