FBC Vittoria South Town - florbalový klub

VST postoupila do šesté ligy!

Hobit

VST ještě na turnaji ve Stochově nezískala ani bod, ale už měla jistotu postupu do šesté ligy, neboť v její prospěch hrály výsledky ostatních zápasů. To výsledky VST ve Stochově působily dost rozpačitě - překvapivá prohra s Hornets a remíza s Wildcats.

Petr Hovorka | 4/10/2011 10:18:09 PM | Zobrazeno: 2311x | Sekce: Report

Hornets - VST 3:2

K zápasu proti Hornets nastoupila VST s vedomím, že jejich prímý konkurenti v boji o titul ztratili body v prvním duelu hracího dne v zápase proti Desperados, takže vítezství hodne podporí mistrovské ambice.


V sestave opet chybel produktivní útocník Zdenek Chlupác, stejne jako Reichmann a Wurst. Petr Hovorka se z obrany premístil na levé krídlo prvního útoku k Dundovi s Bouckem.

Utkání zacalo vyrovnane, možná s mírnou prevahou VST, ale bylo jasné, že hodne napoví, kdo dá první gól. To se, bohužel, podarilo hrácum Hornets, kterí v 10. minute skórovali strelou ze strany na první tyc Stejskalovi brány. VST ale dokázala rychle odpovedet, hned za 17 vterin se do streleckých tabulek zapsal Petr Hovorka, když zužitkoval parádní Kašparovu prihrávku v situaci dva na jednoho. "Kejšpr mi to tam parádne prihrál, já videl, že je pulka brány volná, tak jsem zavrel oci, plácnul do toho a zaplatpánbuh, že to tam padlo," komentoval strelec svou první branku v sezóne.

Ve druhé tretine VST zvýšila útocnou aktivitu, kterou podporilo zejména velké množství strel a dorážek. Jedna z nich se ujala v polovine utkání a do strelecké listiny se opet zapsal Hovorka:"Nekdo z kluku dobre vystrelil, gólman vyrazil, my s Hobitem jsme šli do brány, bylo tam nekolik dorážek a jedna mi tam spadla."


Ovšem hned ve tretí minute tretí tretiny Hornets strelou ze strední vzdálenosti vyrovnali a v polovine tretí tretiny se dokonce dostali do vedení. VST si po této brance vzala timeout. Od té chvíle se hrálo predevším na polovine Hornets, k cemuž pomohla i presilovka. VST mela množství strel, které spolu s nekolika dorážkami pokryl výborne chytající brankár Hornets. A jelikož se VST nepodarilo skórovat ani pri záverecné hre bez brankáre, skoncil zápas s Hornets prekvapivou porážkou VST v pomeru 3:2.


VST - Wildcats 2:2

Do druhého utkání na turnaji mohli vstupovat hráci VST i pres úvodní porážku uvolnení, nebot ostatní výsledky je poslali urcili jako první postupující tým do šesté ligy. Díky patrí zejména Desperados :). V tomto druhém utkání ovšem los proti sobe postavil první dva týmy tabulky, VST proti Wildcats, takže veškerá uvolnenost musela jít stranou.

Oproti prvnímu utkání došlo v sestave VST k jedné zmene, když se Hovorka prohodil s Marcinym.

Zápas zacal pro VST snad nejhure, jak mohl. Mícek se dostal za Stejskalovu bránu, kde se obránci sami dostali pod tlak, což vyústilo v první branku utkání. Na casomíre svítil cas 0:12! Další minuty ukázaly, že se nebude hrát v rukavickách a pouze v první tretine rozhodcí hned petkrát vylucovali. Hra v nevyrovnaných poctech hrácu svedcila více Jihomeštanum, kterí svá oslabení fantasticky odpracovali a naopak ve vlastní presilovce uderili. Ješte pred ní však vyrovnal perfektní strelou Jakub Med, a tak gól Jakuba Marcinyho v presilovce poslal VST do jednogólového vedení.

Od druhé tretiny se hra ukladnila, rozhodcí již nevylucovali a ve hre pet na pet meli navrch Wildcats. Držení mícku by vyznelo asi jednoznacne v jejich prospech, ale obranná hra VST pracovala na výbornou a až na vyjímky nepouštela Wildcats do streleckých pozic - a když už, tak v brankovišti vládl Pepa Stejskal. Bohužel, v záveru druhé tretiny jsme si prakticky dali opet gól sami, když jeden z našich obráncu pri rozehrávce uklouzl a Wildcats gólove využili bleskové precíslení tri na jednoho.

Tretí tretina mela podobný prubeh jako ta druhá. Wildcats byli casteji v držení mícku, ale VST pracovali dozadu perfektne a verili, že se povede nekterý z protiútoku. To se nestalo, ikdyž Jakub Med byl minutu pred koncem po rychlé rozehrávce z rohu gólu hodne blízko, ve skórování mu zabránil faul. Utkání, hrané ve velkém tempu, tak dospelo k remíze 2:2. VST se tak nepodarilo oplatit Wildcats porážku z prvního vzájemného zápasu sezóny, nicméne k titulu mají blíže práve hráci Vittorie South Town. Pokud ve zbývajících dvou duelech vydolují ctyri body, nikdo jim už mistrovský pohár nevezme.

Souhrn:


8. turnaj, Stochov, 9.4.2011, 10:10h
FBC Hornets Praha - FBC Vittoria South Town 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky: 10. Hovorka (Kašpar), 18. Hovorka (Boucek)
Prubeh utkání: 1:0, 1:2, 3:2
Vyloucení: 1:0
Bez využití.
Sestava: Stejskal - Modrý, Pavlu, Koleška, Novotný - Hovorka, Dunda, Boucek - Marciny "K", Med, Pokorný - Kašpar.



8. turnaj, Stochov, 9.4.2011, 14:46h
FBC Vittoria South Town - FbK Wildcats 2:2 (2:1, 0:1, 0:0)
Branky: 7. Med (Marciny), 9. Marciny PP
Prubeh utkání: 0:1, 2:1, 2:2
Vyloucení: 3:2 (Marciny - , Marciny - , Modrý - )
Využití: 1:0.
Sestava: Stejskal - Modrý, Pavlu, Koleška, Novotný - Marciny "K", Dunda, Boucek - Hovorka, Med, Pokorný - Kašpar.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES