FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Kunratice - malá ves…

logo

První sobotu nového roku 2013 strávili borci z Vittorie na v pořadí již pátém turnaji této sezóny, tentokrát ve sportovní hale ZŠ Kunratice. Se smělým předsevzetím získat plných šest bodů se utkali s týmy FBC Vinořská zvěř a FBK Kolovraty.

Ondrej Pavlu | 1/11/2013 4:06:37 AM | Zobrazeno: 2268x | Sekce: Report

Po vánoční pauze se Vittoriáni sešli ve velmi hojném počtu, odhodláni vylepšit si své bodové skóre z posledních tří zápasů, které činilo ne úplně přívětivý jeden bod. Týmy, které je na kunratické palubovce čekaly, jim dělaly přímou společnost v tabulce – v prvním zápase tabulkově sedmá zvěř z Vinoře, v druhém pak páté Kolovraty. Nutno podotknout, že zrovna kunratická hala v minulosti nebyla pro VST bodovou plantáží. V uplynulých sezonách v ní totiž během 8 odehraných zápasů získali pouze 5 bodů z 24 možných, přičemž jedinou výhru si připsali po velmi úporném boji na úkor týmu, který tehdy neohroženě opanoval dno tabulky.
Oproti sezonám minulým došlo v týmu k velkým změnám. Mnoho bývalých opor, nezvládajíc náročné tréninkové dávky a technické požadavky, tým opustilo, naopak tým posílila potenciální mladá krev. Ať už se jednalo o agilního štírka Kubáče, čarostřelce Martina „Buldozera“ Kulmu, neprůstřelného Udatného gólmana nebo sehrané duo beků Dvořáka s Korousem. Právě v Kunraticích měl nově postavený tým naplno ukázat, co v něm třímá!

FBC Vittoria South Town – FBC Vinořská zvěř

Do prvního zápasu, kde měla být papírově mírným favoritem, Vittoria vstoupila velmi nervózně a soupeře pustila hned dvakrát do jednogólového vedení. Modročerní si sice vypracovali řadu šancí, celkově ale působili, jako by jim zalili nohy do betonu. Svůj podíl na výkonu si jistě vybrala Vánocemi spravená bříška plná vanilkových rohlíčků nebo u některých větší než malé množství zbytkového alkoholu v krvi.

Definitivní tečku za nervózním začátkem udělal po Koleškově přihrávce prazvláštní střelou obranný snajpr Novotný, když půl minuty před koncem první třetiny dokonal obrat na 3:2 pro Vittorii. Úspěšný konec první třetiny potvrdil v 36. vteřině druhé třetiny Kubáč, týmový specialista na nechytatelné střely z nulového úhlu. Stav byl 4:2. Následně se konečně dostala do hry útočná lajna ve složení Pavlů-Chlupáč-Kulma, která začala rozebírat obranu soupeře jako domeček z lega. V nové sezoně zrozený střelec Pavlů nejprve důrazem před bránou zvýšil na 5:2. Následně po ukázkově sehrané akci dva na jednoho skóroval po přihrávce Kulmy Chlupáč, aby o tři minuty Chlupáč zvýšil dokonce již na 7:2.

V tu chvíli pochopili hosté vážnost situace a za mocné zvukové kulisy své pětileté chuligánky pohrozili v krátkém sledu hned třikrát. Nejprve střela těsně vedle levého křídla, poté orazítkované břevno a druhou třetinu ukončili situací, která málem přivedla k infarktu fanynku půlsezóny. Kulma důrazně zakročil proti dotěrnému vinořskému útočníkovi, aby následně oba nekontrolovatelně spadli na gólmana Vittorie, Tomáše Udatného. Vše se naštěstí obešlo bez zranění a po tom, co jeho koleno vydrželo 200kilovou zatěžkávací zkoušku, dospěl vedoucí mužstva Marek Modrý k tomu, že nováček Udatný právě prošel zdravotními testy a nabídl mu pevný kontrakt u mužstva.

Ve třetí třetině se již hráči Vittorie s pohodlným náskokem nikam nehnali, šetřili síly na další zápas a laxně si nechali dát dva góly. Své vítězství zpečetili po dělovce Ondřeje Pavlů a technické finese Chlupáče, který tak dovršil svůj hattrick. Konečný stav utkání 9:4 se do análů mužstva zapíše jako druhý největší gólový příděl, který kdy VST svému soupeři nadělila.

FBK Kolovraty – FBC Vittoria South Town

Do druhého sobotního zápasu nastupovali po náloži Vinořské zvěři modročerní ve velké psychické pohodě. Ta však vzala poměrně záhy za své, když se během první třetiny nájezdy jejich útočníků tříštily o pevně uzavřená obranná vrata Kolovrat. A když už skrze ně prostoupili, nabídnuté šance trestuhodně zahazovali. V tomto ohledu zvláště vynikalo pravé křídlo Pavlů, které se v krátkém sledu třikrát ocitlo v šanci takříkajíc stoprocentní a s železnou jistotou posílalo všechny své projektily těsně vedle prázdné brány. A protože pravidlo nedáš, dostaneš ani tentokrát nezklamalo, v sedmé minutě přišel trest z neproduktivity v podobě brejkového gólu Kolovrat na 1:0.

Do druhé třetiny Vittoria v zájmu oživení své produktivity nastoupila v pozměněné sestavě – Pavlů si prohodil své místo v lajně s Kubáčem. Vittoriáni i nadále obléhali branku soupeře, ale místo vyrovnání se ve třetí minutě druhé třetiny dočkali zvýšení stavu na 2:0. Jak už tomu bývá, když tým dlouho bezvýsledně obléhá branku soupeře, nakonec se podařilo Vittorii vstřelit za vydatné pomoci jednoho z kolovratských obránců ušmudlaný vlastní gól. Ten byl dle zápisu připsán Ondřejovi Pavlů, který se ale v danou chvíli vůbec nenacházel na hřišti. Snížení na 2:1 minutu před koncem druhé třetiny hráče Vittorie viditelně oživilo, bohužel oživení trvalo přesně 8 vteřin, po kterých si z úvodního buly centr domácích proklestil cestu až před gólmana Udatného a neomylně zamířil pod víko - 3:1.

Do třetí třetiny tedy Vittoria vstupovala v o něco horší situaci než do třetiny druhé a tu si ještě více zkomplikovala, když si ve druhé minutě nechala rozložit obranu a inkasovala na 4:1. V tu chvíli se znovu probudil věkově nejzasloužilejší hráč Vittorie Michal „Poky“ Pokorný. Zajímavým doplněním budiž fakt, že v prvním zápase by Poky, nejstarší hráč Vittorie, byl nejmladším hráčem soupeře a v druhém zápase by sice nejmladším nebyl, nicméně v početném zástupu třicátníků by působil stejně jako benjamínek. Levokřídelník Poky, stejně jako v první zápase, obehrával své soupeře jako malé děti a neúnavně brousil palubovku. Ač ve výsledku gólem neodměněn, vyburcoval tím zbytek týmu, který se opět probral z letargie. Kolovraty navíc hostům ve třetí minutě nabídly po odpískaném faulu výhodu přesilové hry. Tu po vzorové souhře s Kulmou již po osmi vteřinách proměnil Kubáč. O dvě minuty později, opět po přihrávce Kulmy, zvýšil své sobotní střelecké skóre Chlupáč a Vittoria se zdála býti na dobré cestě za obratem. V posledních minutách vyvíjela místy až drtivý tlak, v rámci nějž si hráči vypracovali řadu velkých šancí, které bohužel zůstaly neproměněny. A tak když ani 15 vteřin před koncem vybraný oddechový čas nepomohl, rozloučila se Vittoria s Kunratickou halou nejtěsnější možnou prohrou 4:3.

Nestranně řečeno, remíza by druhému zápasu slušela více, ale jak velmi pravdivě zápas oglosoval Villém Kubáč: „Neúspěch byl podle mého hlavně dán tím, že si naši hoši mysleli, že dobývání Kolovrat bude stejně snadné jako lov zvěře.“ Amen.

Další turnaj FBC Vittoria South Town odehraje v neděli 27. ledna v hale TJ Radlice. K prvnímu zápasu nastoupí v 13:50 proti poslednímu týmu tabulky, FbC Panthers D, od 16:10 pak proti předposlední FBC Uhříněves. VST tak čeká repríza prvního turnaje, na kterém hráči získali plných šest bodů. Zopakují svůj úspěch z 28. září i napodruhé? Nechme se překvapit!

5. turnaj, SH ZŠ Kunratice, 5. 1. 2012, 10:20h



FBC Vittoria South Town - FBC Vinořská zvěř 9:4 (3:2, 4:0, 2:2)
Branky: 2. Kulma, 9. Dvořák (Kubáč), 11. Novotný (Koleška), 12. Kubáč (Dvořák), 13. Pavlů (Kulma), 19. Chlupáč (Kulma), 22. Chlupáč (Korous), 27. Pavlů (Chlupáč), 33. Chlupáč (Kulma)
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 7:2, 7:3, 8:3, 8:4, 9:4
Vyloučení: 0-0
Využití vyloučení: 0-0
Sestava: Udatný – Novotný, Koleška (C), Dvořák, Korous – Pavlů, Chlupáč, Kulma, Pokorný, Modrý, Kubáč
Hráč zápasu: Chlupáč



5. turnaj, SH ZŠ Kunratice, 5. 1. 2012, 12:40h



FBK Kolovraty - FBC Vittoria South Town 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Branky: 23. Pavlů, 26. Kubáč (Kulma), 28. Chlupáč (Kulma)
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3
Vyloučení: 1-0
Využití vyloučení: 0-1
Sestava: Udatný – Novotný, Koleška (C), Dvořák, Korous – Pavlů, Chlupáč, Kulma, Pokorný, Modrý, Kubáč
Hráč zápasu: Pokorný


Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES