FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Radlické fiasko

Kulmič

V neděli 27.1.2013 čekaly na palubovce v Radlicích hráče Vittorie dva papírově jednoduché zápasy. Oba nečekané výsledky převrátily tým naruby. Důkazem budiž toto dílo našeho křídelního buldozeru Martina 'Kulmiče' Kulmy. Více v článku...

Martin Kulma | 2/5/2013 12:24:05 PM | Zobrazeno: 2133x | Sekce: Report

V neděli 27.1.2013 čekaly na palubovce v Radlicích hráče Vittorie zápasy s Panthers D a Uhříněvsí - v té době, posledním respektive předposledním mužstvem tabulky. S oběma týmy se letos naši hráči utkali v prvním, dosud nejúspěšnějším turnaji sezóny, kdy v šesti lidech do pole získali stejný počet bodů. Modročerní si moc dobře uvědomovali důležitost zápasů a sešli se téměř v nejsilnější možné sestavě, ve které nechyběli oba vedoucí muži kanadského bodování Zdeněk Chlupáč (divize C) a Marek Modrý (divize C, kategorie hráčů do 1 bodu).

Fbc Panthers D – Vittoria South town

V prvním utkání čekal Vittorii pořádající tým Panthers D, který se prozatím krčil na chvostu tabulky se 4 body za jednu remízu a jedinou výhru 11:2, které však dosáhl právě na radlické „domácí“ palubovce. O tom, že panteři na domácí půdě opět nenechají nic náhodě svědčila už soupiska, na kterou se, kromě tradičních opor, dostali hned tři hráči z druholigového A – týmu a další dva z C – týmu, čímž se pasovali do roli jasných favoritů, kterou bohužel potvrzovali od úvodního hvizdu. Čisté konto udržel náš gólman pouze do páté minuty, kdy jej poprvé prostřelila posila z A týmu panterů Pavel Daněk. Od prvního zásahu neuplynula ani minuta, když domácí obránce Mavrov nejspíš pojal podezření, že gólman Vittorie trpí arachnofobií a během šesti sekund vyhnal pavouky z obou rohů Udatného brány. To však nebylo všechno. Během následující minuty zkompletoval Daněk svůj hattrick a dokázal, že v čele klubového bodování A-týmu panterů není náhodou.

Že jsou na hřišti i hráči Vittorie připomněl během první třetiny snad pouze kapitán Koleška, když v osmé minutě požádal rozhodčího o timeout, během kterého hrající trenér Chlupáč provedl změny v rozestavení, což vedlo alespoň k dočasnému zastavení gólostroje domácích. První třetina tak skončila 5:0.

Hra ve druhé třetině byla již o něco málo vyrovnanější, první pětka panterů sice v tempu nepolevila a stále přehrávala naše borce o několik tříd, nicméně díky nepřesné střelbě, zejména z pravého křídla skóre, zůstávalo dlouho nezměněno a to i přesto, že při vyloučení Korouse a Pavlů měli panteři k dispozici téměř minutu přesilovky pět na tři. Přečkaná oslabení vlily znovu krev do modročerných žil. Během krátké doby se hned dvakrát v jasné šanci objevil křídelník Pokorný, nicméně se svými šancemi naložil asi stejně jako se svými svršky o několik hodin dřív při tanci u tyče na jedné pokleslé pražské diskotéce – zahodil je. Ve 12. minutě se dokonce povedlo Kulmovi dorážkou vlastní střely korigovat stav na 1:5, místo impulzu ke zlepšení výkonu potažmo i výsledku, však tato situace vedla pouze k poklesu koncentrace, který do konce třetiny potrestali panteři hned dvěma zásahy.

Třetí třetina se dohrávala už jen z povinnosti. Panthers téměř nepůjčovali Vittorii míček a kombinací po celé šířce hřiště doháněli naše hráče k zoufalství. Do statistik se tak opět zapsal pouze téměř stokilový posluchač zemědělské univerzity Kulma, který si na hrotu útoku při napadání soupeřovi rozehrávky musel připadat jako jalovice v rotační dojírně, což zřejmě způsobilo frustraci vedoucí k nesportovnímu zákroku na protihráče a následnému dvouminutovému trestu. Stejným způsobem se zapsal v závěru zápasu do i obránce Dvořák, který se ohnal poté, co byl útočícím - o hlavu menším - hráčem doslova znásilněn v rohu hřiště. Panteři přidali ještě dva další góly a v hektickém závěru se hnali za nepopulární desítkou, což se naštěstí pro naše borce již nepovedlo. Vittoria tedy první zápas prohrála vysoko 1 : 9.

Vittoria South town – Fbc Uhříněves

Po jednozápasové pauze čekal naše borce druhý zápas a zároveň náročný úkol oklepat se z ostudného debaklu a pokud možno naplno bodovat.

Zápas tentokrát začal pro Vittorii mnohem lépe, již po 13 sekundách se při napadání zmocnil míčku Chlupáč a neomylně ho pověsil pod víko – 1 : 0. V šesté minutě bylo ještě veseleji, a to když - již téměř střízlivý - Pokorný po svém typickém průniku po levém křídle našel před brankou Korouse, který zachoval klid a vsítil svůj premiérový gól v černomodrém dresu – 2 : 0. V 9. minutě bylo navíc po faulu při úniku dua Kulma – Pavlů nařízeno trestné střílení, při kterém Vilda Kubáč potvrdil, že se na hřišti orientuje mnohem lépe než v pražských ulicích a neomylně zavěsil - 3 : 0. Dvě minuty před koncem třetiny se poprvé ukázali i borci z Uhříněvsi a po nepřehledném závaru korigovali výsledek na 3 : 1.

Do druhé třetiny vstoupili naši hráči s jasným cílem zvýšit vedení a nepřipustit komplikace, jenže to co se dělo na palubovce tomu rozhodně neodpovídalo. Hráči Vittorie se z hřiště kamsi vytratili, naopak energických tatíků z pražského předměstí bylo najednou všude plno. Zkouškové období se na fyzičce našich hráčů podepsalo evidentně mnohem víc než vánoční svátky a brankář Udatný se nestačil divit, když se na něj valila jedna útočná vlna za druhou. Naši hráči hrozili pouze z brejků, které ovšem troskotali na výborném hostujícím gólmanovi. Do největší šance třetiny se dostal Chlupáč, který sice povedenou kličkou překonal gólmana, nicméně podklouznul a zapomněl míček na brankové čáře. Pravidlo nedáš dostaneš se tentokrát naštěstí nepotvrdilo, protože na druhé straně zachránila gól pro změnu spojnice domácí klece. Po druhé třetině tedy trval stav 3 : 1.

Pokud byla druhá třetina z pohledu Vittorie velice slabá, začátek třetí třetiny byl přímo tragický a po 3 minutách bylo srovnáno 3 : 3 a do toho ještě dvakrát zvonila tyč. Jak už to tak bývá, když je tým v krizi, spoléhá se na zkušenosti, a od toho je v týmu z jižního města Michal Pokorný, který opět pronikl po levé straně, propletl se mezi nohama obránce a zpoza brány v letu zakončil - a překvapil gólmana hostů – 4 : 3. Bohužel Pokorného hozenou rukavici nikdo ze spoluhráčů nezvedl, naopak následovalo opět vyrovnání na 4 : 4. Vyrovnávací branka byla impulzem pro kapitána Kolešku, který opět vzal timeout a opět se vyplatilo. Obraz hry se na konci třetiny otočil ve prospěch Vittorie. Nejdříve se do mezikruží probil Modrý, periferně zahlédl a posléze i našel v rohu výhodněji postaveného Kubáče, který však tentokrát z nulového úhlu nechal vyniknout gólmana. Ten pak vychytal i Chlupáče a těsně před koncem hned dvakrát i Kulmu. Utkání tedy skončilo (bohužel asi zaslouženou) remízou.

S ohledem na výsledky ostatních utkání patří Vittorii, i přes nevydařené vystoupení v Radlicích, po polovině soutěže 6. místo. Příští turnaj se odehraje v Berouně 17.2, kdy se Vittoria střetne s týmy z popředí tabulky Lisboa 99 a Falcons B. Doufejme, že tentokrát se bude dařit lépe, což posune náš tým do vyšších pater tabulky a zároveň snad zničí živnou půdu pro noční můry mistra Modrého, zdali je, či není dobrým předsedou.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES