FBC Vittoria South Town - florbalový klub

3.března 2013: Zázrak na palubovce!

Tým po výhře s Bubenčí

V neděli 3. března byla další zastávka Vittorie při pouti letošní sezónou opět v hale TJ Radlice. Na tuto halu nemáme nejlepší vzpomínky. Tudíž před turnajem vznikla řada nejrůznějších sázek a heců. To, že nás tu budou čekat dvě naprosto odlišná utkání, se vědělo již týdny dopředu. Přesto se v Radlicích stalo něco, co vyvrátilo všechny předpoklady. To, co se v tomto nedělním odpoledni v místní nafukovačce přihodilo, se dozvíte v tomto článku.

Vilém Kubáč | 3/17/2013 7:07:09 AM | Zobrazeno: 2139x | Sekce: Report

V prvním utkání jsme se střetli s B-týmem Neratovic. Toto městečko je známé především chemickým závodem Spolana a kvalitním šestiligovým florbalem. Čest South Townu v tomto utkání hájil pouze útočník Kulma. Ten vstřelil dva výstavní góly, když vymetl tu pravý, tu levý růžek neratovické klece.

První třetina skončila smírem. Na první gól Neratovic dokázal náš tým v zápětí odpovědět, když Dan namazal svému spolužákovi z ČZU Kulmičovi. V čase 15:48 Vittoria dokonce vedla. Skóroval opět rychlík na pravém křídle Kulma, kterému asistoval Novotný. To bylo však vše florbalové, na co se tým z Jižního Města v tomto utkání zmohl. Během čtyř minut jim neratovičtí nadělili tři branky a de facto rozhodli zápas. V poslední periodě jsme dokonali zmar. Nevyšlo vůbec nic. Nevyužili jsme dvě přesilové hry a celkově bylo ve hře spousta chyb. Jediný, kdo se ze strany Vittorky zapsal do análů, byl obránce Korous. Nikoliv však gólově, ale deliktem za nedovolenou vzdálenost.

Po závěrečném hvizdu panovalo veliké zklamání. Prohra i s týmem, který byl v tabulce pod námi, byla potupná a v hlavách hráčů vytvořila beznaděj v otázce budoucností týmu v této sezóně. Tým se odebral do přilehlého bufetu, kde se borci posilnili klobáskou či toustem. Při občerstvení sledovali famózní vítězství biatlonisty Moravce v závodě s hromadným startem. Jakoby jeho strhující a nečekaný výkon namotivoval florbalisty a ukázal jim, že nic není nemožné, protože každý zápas i závod začíná s nulou u všech zúčastněných.
Na druhé utkání hrající trenér Zdeněk Chlupáč naordinoval zónovou obranu 2-2-1, kdy na vrcholku doslova létal právě on a Martin Kulma. Dopředu se vytáhl Korous, který tvořil útočnou dvojici s Kubáčem. Zavedení herního stylu, jehož praktikování na téhle úrovni je raritou, se ukázalo jako geniální tah, který napomohl malému florbalovému zázraku. Ale nepředbíhejme.

V tomto utkání nás čekal Fbk Sokol Bubeneč, který toho času panoval ligové tabulce. Nastoupili jsme s vědomím, že nemáme co ztratit. Nechtěli jsme si udělat ostudu s velkým počtem branek, protože každému bylo jasné, že by to zohlednil kapitán Koleška ve svém pokutovém sazebníku. Zároveň každý hráč k utkání přistoupil s pokorou a to přineslo ovoce. Před utkáním dorazil do haly Ondra Pavlů, který se sice nemohl účastnit bojů mezi mantinely, ale ujal se role trenéra. I toto bylo dalším kamínkem do mozaiky. Kdy okem přímo nezúčastněného dokázal hráče okřiknout a s nadhledem jim sdělit své poznatky.
V sedmé minutě bubenečský Brabec otevřel skóre po smolném gólu. To ale naše borce nepoložilo, ba naopak. V čase 7:42 srovnal skóre sváteční střelec Modrý za asistence Kolešky. Hned 13 vteřin poté přišel obrat v utkání. Zdenda vyhrává buly. Ondra Novotný střílí gól! Hráči South Townu dále drželi téměř bezchybně zónovou obranu a vyčkávali na chyby soupeře. Jedna taková přišla v jedenácté minutě. Wurst přihrál Kulmovi a bylo to 3:1. Na takovýto nástup do utkání nečekal ani ten největší snílek. Dvě vteřiny před koncem třetiny odpískal rozhodčí trestné střílení za faul v závaru před naší brankou. Toho se ujal mohutný a zkušený kapitán Bubenče Fiala. Zkusil na Udatného kličku do backhandu. Tomáš dokázal vystihnout směr a natáhnout se do pravé části branky. Nechal však ani ne deseticentimetrovou mezírku, kterou však téměř z brankové čáry Fiala trefil.

Vstup do druhé třetiny byl skvělá. Kulma vybídl předsedu Modrého. Ten nadvakrát protlačil míček do sítě Bubenče. Markovi se konečně jeho modrý život zhodnotil v podobě dvou branek. Co jiní nastřílí za dvě sezóny, on stihne za necelé dvě třetiny jediného zápasu. Vittoria soupeře díky dobré obraně k žádné závažnější šanci nepouštěla. V čase 17:59 utekl Chlupáč s Kubáčem. Zdenda přihrál Vildovi zpoza branky a druhý jmenovaný trefil volné místo v v levém dolním rohu branky. To již vypadalo nadějně, což bylo znatelné i na reakci mančaftu při oslavě tohoto gólu. V poslední minutě druhé třetiny dala Bubeneč dva slepené góly, které vznikly při neshodě brankáře Udatného s obranou.

Bylo to zase jen o gól. O přestávce Ondra se Zdendou uklidnili tým, aby se nenechal unést euforií a hrál, to co má. Z konce druhé třetiny jsme si odnesli do poslední části přesilovku za Fialovy opakované přestupky. Ta byla využita florbalovým pábitelem Novotným. V deváté minutě si šel odpočinout Kulma za sekání. Když se ve vlastním oslabení Chlupáč protáhl mezi dvěma soupeřovými hráči a zabalil střelu, která opsala oblouk a skončila v levé části branky, už nikdo nepochyboval, že VST toto utkání přeslavně vyhraje. Závěr utkání ještě zpestřil kapitán Bubenče Fiala svým výstupem. Rozladěn jak průběhem utkání, tak i výkony rozhodčích vypěnil a dostal dvě minuty za nesportovní chování. Na straně Vittorie však propukla převeliká radost. Dokázali jsme porazit první tým tabulky, kde byli ostřílení hráči, dokonce i bývalí extraligoví.

Vidím tu jasnou paralelu mezi tímto zápasem a americkým Zázrakem na ledě na olympiádě v Lake Placid 1980. Kdy parta vysokoškoláku dokázala porazit tým neporazitelný a nabitý legendami. Chlupatá hruď předsedy Modrého zůstala ušetřena. Vsadil se totiž, že když vyhrajeme obě utkání, oholí svoje mužné poprsí. Podařilo se nám však zlomit radlické prokletí. V letošní sezóně se nám na této půdě podařilo poprvé utkání dovést k vítězství.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES