FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Nováčkovský elán znamená dvě vítězství!

logo

Přesně 145 dnů si museli hráči VST počkat, než poprvé okusí úroveň Přeboru mužů, do kterého postoupili díky prvenství v loňské sezóně nižší soutěže. A hned na úvod znamenal výjezd do Stochova zisk šesti bodů!

Sekretář | 11/17/2011 5:40:01 PM | Zobrazeno: 2118x | Sekce: Report

VST – Astra 3:2

Oproti minulé sezóne došlo v sestave VST k nekolika zmenám. V mužstvu skoncili útocník Jakub Reichmann a brankár Adam Cabla. Na studijní pobyt odjeli do zahranicí obránci Marek Modrý a Ondrej Pavlu. Z Anglie se naopak vrátil útocník Zdenek Chlupác.
Absence dvou stabilních clenu obrany byla vyrešena presunem kapitána Marcinyho z pozice levého krídla na post levého obránce k Ondreji Novotnému. Druhý obranný pár tvorili Petr Hovorka S Danem Koleškou. První útok nastoupil v tradicním složení pred Chlupácovým odjezdem do Anglie, tedy Boucek-Dunda-Chlupác. Do druhé útocné trojice pak k centru Jakubu Medovi nastoupili krídelníci Pokorný s Kašparem.

Úvodní utkání sezóny zacalo lépe pro naše soupere, kterí se na konci 4. minuty dostali do vedení strelou švihem od mantinelu. VST se snažila aktivní hrou o odpoved a odmenou jí bylo vyrovnání v 8. minute – standardní situace ze strední vzdálenosti, spolupráce Hovorky s Dundou a druhý jmenovaný se švihem trefuje presne k tyci – 1:1. V poslední minute první tretiny navíc VST výsledek otocila na 2:1, když se odraženého mícku uprostred hrište zmocnil Petr Hovorka a rychlý kontr zakoncil strelou švihem pres obránce k levé tyci soupere.

Úvod druhé tretiny však opet patril našim souperum, kterí využili naší pasivní hry a vyrovnali na 2:2. Bojovné utkání s sebou prineslo i radu nervózních okamžiku, které resultovaly ve 21. minute v malou „poštuchovandu“. Náš pan sekretár nezaváhal a cítíce šanci na hattrick Gordieho Howea mel tendenci se rovnež zapojit, ale vše skoncilo snad ješte dríve, než neco zacalo .. :)
Ze zmínené situace však odešel souper s petiminutovým trestem a pred VST se rýsovala dobrá príležitost, jak strhnout utkání na svou stranu. Presilovka, která byla rozdelena druhou prestávkou, se nám však vubec nepodarila. Na zacátku tretí tretiny byl navíc za podražení vyloucen práve náš pan sekretár, ale obrana VST predvedla v oslabení výbornou práci. Od té doby již meli hráci VST více ze hry a do konce utkání se hrálo prakticky jen pred brankou soupere, která však byla jak zakletá. Až necelé dve minuty pred koncem jí svým druhým gólem v zápase odklel Petr Dunda a rozhodl tak o vítezi úvodního utkání sezóny.


FBC Vokovický Šavle – VST 1:2

Druhé utkání sezóny bylo hodne svázáno taktikou, takže se diváci príliš gólu nedockali. Tentokrát to navíc rozhodne nebyla VST, kdo mel více ze hry, takže se Jihomeštané soustredili spíše na poctivou obranu a rychlé brejky.

Na první gól se cekalo až do druhé minuty záverecné tretiny, když se po prihrávce Dundy trefil Jakub Boucek. Pár minut na to navíc navýšil skóre na 2:0 pro VST Vojta Kašpar, kterého nádhernou prihrávkou našel Jakub Med. Souper ale ješte zvýšil obrátky a 89 vterin pred koncem snížil na rozdíl jediné branky. Záverecná minuta, kterou souper odehrál bez brankáre, byla pro VST takovým malým krtem ohnem, ale fantastické zákroky (stejne jako po cas celého utkání) predvedl Josef Stejskal. Drama se ješte odehrálo v úplne posledních vterinách utkání: dve vteriny pred koncem Šavle vtipne rozehráli z rohu hrište lobem pred bránu VST, ale pravdepodobne vyrovnávací strela z voleje skoncila obtisklá pouze na stehne Petra Hovorky.


Souhrn

1. turnaj, TJ Stochov, 25. 9. 2011
FBC Vittoria South Town – FC Astra 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky: 8. Dunda (Hovorka), 12. Hovorka, 35. Dunda (Boucek)
Prubeh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2
Vyloucení: 1-1 (Hovorka - 909)
Bez využití.
Sestava: Stejskal – Koleška, Hovorka, Marciny „K“, Novotný – Boucek, Dunda, Chlupác - Pokorný, Med, Kašpar.

FBC Vokovický Šavle - FBC Vittoria South Town 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky: 26. Boucek (Dunda), 30. Kašpar (Med)
Prubeh utkání: 0:2, 1:2
Vyloucení: 1-1 (Med - 923)
Bez využití.
Sestava: Stejskal – Koleška, Hovorka, Marciny „K“, Novotný – Boucek, Dunda, Chlupác - Pokorný, Med, Kašpar.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Komentáře

Ondra - 10/18/2010 9:58:56 PM
goly padly po nedurazu v nasi obranny tretine... naprosto jednoznacne... tam proste nema utocnik takhle prjit a radsi se ma valet na zemi za mentinelem
Marek - 10/17/2010 3:01:45 PM
Díky Peti za hezkej článek!! Každopádně si dovolim polemizovat s tim, že jsme dostali branky po tom co nebyl důraz před bránou :-) Vždycky se to začalo někdy ve střední třetině. (ale je mi jasný, že nějakej důvod se do toho článku napsat musí :-) )

Partneři klubu:

Náš partner COMES